Deze UFC-kampioen gaat vandaag met pensioen! 'glorieus tot het einde'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Deze UFC-kampioen gaat vandaag met pensioen! ‘glorieus tot het einde’

Deze UFC-kampioen gaat vandaag met pensioen! ‘glorieus tot het einde’

Deze UFC-kampioen gaat vandaag met pensioen! 'glorieus tot het einde'

Frankie Edgar zal tijdens UFC 281 aankomende nacht voor de laatste keer de wandeling naar de MMA-kooi maken. Edgar zal het opnemen tegen Chris Gutierrez op de hoofdkaart van UFC 281 in Madison Square Garden.

Het wordt ook Edgar’s 36e professionele gevecht en 30e in de UFC tussen drie gewichtsklassen en ook als voormalige lichtgewicht kampioen. Toch zegt hij dat hij nog steeds niet echt heeft nagedacht over hoe geweldig zijn carrière was, maar het is iets waar hij naar uitkijkt (lees verder onder video).

“Ja, ik denk dat dat later waarschijnlijker is”, zegt Edgar. “Ik ga er zeker op terug komen, praten met vechters, en dat roept zeker wat herinneringen op. Maar als ik oud ben en met mijn kleinkinderen, dan zal ik over die gevechten praten.”

Tegen iedereen gevochten

Voor Edgar kwam het mooiste moment van zijn carrière in april 2010 toen hij BJ Penn versloeg in Abu Dhabi om de lichtgewicht titel te winnen. “Het winnen van de titel is altijd speciaal. In mijn carrière heb ik veel ups en downs gehad, zelfs in mijn worstelcarrière’, zei Edgar. “Dus om het toppunt van de sport te bereiken en de titel te winnen tegen BJ Penn, die de man was. Het was bijzonder.”

In zijn carrière heeft Frankie Edgar ook gevochten tegen onder meer Penn, Jose Aldo, Gray Maynard, Cub Swanson, Urijah Faber, Charles Oliveira, Chad Mendes, Max Holloway en Benson Henderson. Hij heeft tegen bijna iedereen gevochten in zijn gewichtsklasse. Maar hij zegt dat de enige tegenstander waarvan hij wenste tegen te kunnen vechten, Dominick Cruz was.

Bekijk ook

Pereira vocht tegen Adesanya met geheim gehouden blessure

Pereira vocht tegen Adesanya met geheim gehouden blessure

Pereira wilde niet dat de blessure uitlekte

'Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

‘Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

Na zijn gewonnen wedstrijd daagde hij Conor McGregor uit.

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page