De UFC voegt in 2019 een nieuwe gewichtsklasse toe Nieuws
Nieuws

De UFC voegt in 2019 een nieuwe gewichtsklasse toe

De UFC voegt in 2019 een nieuwe gewichtsklasse toe
De UFC voegt in 2019 een nieuwe gewichtsklasse toe

De UFC voegt een nieuwe divisie toe na het UFC 233-evenement van januari, dit volgens de voormalige lichtgewichtkampioen van Strikeforce, Josh Thomson.

Als wat Josh Thomson op Twitter zegt waar blijkt te zijn, zal de UFC uiteindelijk de deuren sluiten voor de heren vlieggewicht divisie na UFC 233 in januari. Die wijziging zou blijkbaar ruimte voor de UFC maken om een ​​nieuwe gewichtsklasse in de vorm van een mannen 165-pond divisie te introduceren.

MMA-fans hebben al geruime tijd gepleit om een ​​gewicht klasse van 165 kilo te introduceren. Dat pleit ging gisteravond door, dit nadat voormalig lichtgewichtkampioen Rafael dos Anjos werd gedomineerd door Kamaru Usman in een weltergewicht wedstrijd, waarin de Braziliaan er volledig ondermaats uitzag.

Overstappen

Als de organisatie doorgaat met de wijziging, zou een groot aantal vechters in potentie van divisie kunnen veranderen om te vechten op 165-pond. Hier zijn slechts enkele van de namen die waarschijnlijk naar 165lbs zouden overschakelen als de UFC de divisie daadwerkelijk introduceert.

Nate Diaz, Donald Cerrone, Kevin Lee, Georges St-Pierre, Khabib Nurmagomedov, Rafael dos Anjos, Conor McGregor, Jorge Masvidal, Ben Askren en Michael Chiesa zijn allemaal vechters die mogelijk kunnen vechten in de hypothetische divisie.

In gesprek

Dana White heeft de geruchten over de intentie van de UFC om in het verleden een nieuwe gewichtsklasse van 165 kilo te creëren, afgesloten, maar het lijkt erop dat de gesprekken weer oplaaien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws