De UFC voegt in 2019 een nieuwe gewichtsklasse toe - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / De UFC voegt in 2019 een nieuwe gewichtsklasse toe

De UFC voegt in 2019 een nieuwe gewichtsklasse toe

De UFC voegt in 2019 een nieuwe gewichtsklasse toe

De UFC voegt een nieuwe divisie toe na het UFC 233-evenement van januari, dit volgens de voormalige lichtgewichtkampioen van Strikeforce, Josh Thomson.

Als wat Josh Thomson op Twitter zegt waar blijkt te zijn, zal de UFC uiteindelijk de deuren sluiten voor de heren vlieggewicht divisie na UFC 233 in januari. Die wijziging zou blijkbaar ruimte voor de UFC maken om een ​​nieuwe gewichtsklasse in de vorm van een mannen 165-pond divisie te introduceren.

MMA-fans hebben al geruime tijd gepleit om een ​​gewicht klasse van 165 kilo te introduceren. Dat pleit ging gisteravond door, dit nadat voormalig lichtgewichtkampioen Rafael dos Anjos werd gedomineerd door Kamaru Usman in een weltergewicht wedstrijd, waarin de Braziliaan er volledig ondermaats uitzag.

Overstappen

Als de organisatie  doorgaat met de wijziging, zou een groot aantal vechters in potentie van divisie kunnen veranderen om te vechten op 165-pond. Hier zijn slechts enkele van de namen die waarschijnlijk naar 165lbs zouden overschakelen als de UFC de divisie daadwerkelijk introduceert.

Nate Diaz, Donald Cerrone, Kevin Lee, Georges St-Pierre, Khabib Nurmagomedov, Rafael dos Anjos, Conor McGregor, Jorge Masvidal, Ben Askren en Michael Chiesa zijn allemaal vechters die mogelijk kunnen vechten in de hypothetische divisie.

In gesprek

Dana White heeft de geruchten over de intentie van de UFC om in het verleden een nieuwe gewichtsklasse van 165 kilo te creëren, afgesloten, maar het lijkt erop dat de gesprekken weer oplaaien.

Bekijk ook

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! 'Ga nou neer'

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! ‘Ga nou neer’ | video

Het is duidelijk dat de wannabe Jiu Jtisu'er helemaal geen

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! ‘Totaal kapot’

Hij kreeg een schorsing van twee jaar

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page