‘De redenen waarom UFC ontslagen vechter Azaitar terug nam’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘De redenen waarom UFC ontslagen vechter Azaitar terug nam’

‘De redenen waarom UFC ontslagen vechter Azaitar terug nam’

Ottman Azaitar, de UFC-vechter die zonder genade aan de kant werd gezet door de organisatie. Werd recentelijk gerehabiliteerd en mag weer vechten voor de UFC. De beslissing is volgens velen even curieus als dubieus.

Onderzoek journalist van Website Bloody Elbow, Karim Zidan dook in het verhaal van Azaitar en zegt dat de UFC de Marokkaanse vechter wel teug moest nemen. Azaitar wiens broer, Abu, ook een bekende vechter is, wordt volgens Zidan de hand boven het hoofd gehouden door de Marokkaanse koning.

Belangen verstrengeling

Deze zou stevige druk uitgeoefend hebben op de UFC en haar president Dana White. Zo schrijft Zidan dat in eerdere gevallen de koning ook ingreep. Nadat de koning had gehoord dat Abu Azaitar moeite had om de Verenigde Staten binnen te komen vanwege zijn criminele verleden. Raakte de koning naar verluidt van streek en besloot hij tussenbeide te komen. Om de vechter te helpen zijn visum veilig te stellen, wat uiteindelijk lukte.

Hoewel de UFC de redenering achter de beslissing om Azaitar te behouden niet heeft gedeeld. Is het waarschijnlijk dat zijn associatie met vechtmanager Ali Abdelaziz een van de redenen is. Abdelaziz en Koning Mohammed VI zijn vrienden zegt Zidan.

LEES HIER HET ARTIKEL OP BLOODY ELBOW (LEESTIJD 5 MINUTEN)

Een andere belangrijke factor ligt echter in de hernieuwde toewijding van de UFC aan zijn partners in Abu Dhabi. Gezien de bloeiende relatie met Abu Dhabi, die de UFC heeft geholpen om zijn activiteiten te handhaven tijdens de coronapandemie. Zal de organisatie waarschijnlijk proberen het vruchtbare partnerschap zo lang mogelijk te verlengen.

Bekijk ook

🎥 Kickbokser trapt rivale dubbel met brute leverkick

Janet Todd trapte met een brute leverkick Anne Line Hogstad dubbel

Poolse topknokker Blachowicz verdedigt UFC-titel tegen ‘KO’ killer Teixeira

Jan Blachowicz verdedigt zijn UFC licht zwaargewicht titel tegen de Braziliaan Glover Teixeira

Onschuldig: UFC’er na jaar uit gevangenis ontslagen

De Pool blijkt al die tijd onschuldig in de cel te hebben gezeten.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page