De drie meest memorabele gevechten van Eddie Alvarez in Japan - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / De drie meest memorabele gevechten van Eddie Alvarez in Japan

De drie meest memorabele gevechten van Eddie Alvarez in Japan

Eddy Alvarez tijdens een interview bij de Ariel Helwani’s MMA Show (screenshot YouTube)

Voor een ieder die de fantastische gevechten heeft gezien van Eddie ‘The Underground King’ Alvarez, was het tekenen van een contract bij ONE Championship natuurlijk fantastisch nieuws.

De Iers-Puerto Ricaanse superster uit Philadelphia, weet iedere keer de sensatie in de ring te brengen als hij zich moet meten met andere atleten in de lichtgewicht divisie. Een spektakel is zo goed als gegarandeerd met Eddie.

Kort nadat Alvarez bij ONE had getekend werd het debuut van Alvarez tijdens de kwartfinales van de Lightweight World Grand Prix al aangekondigd door de promotor. De 34-jarige vechter heeft zijn beste kanten laten zien op toernooien, inclusief zijn partijen in het ‘land van de opkomende zon’, waar hij een ster is bij de fans van martial arts.

Met de partij tegen Timofey Nastyukhin in het vooruitzicht tijdens ONE: New Area op 31 maart aanstaande, blikken we met FightNewsAsia even terug naar een paar van zijn eerdere gevechten in Japan.

Oorlog met Joachim Hansen(2008)

Alvarez won zijn debuut tegen Andre Amade met een technisch knock-out. Daarna moest hij het opnemen tegen de Noorse vechter Joachim ‘Hellboy’ Hansen in de kwartfinales. ‘The Underground King’ heeft een indrukwekkende score van 13-1 op dat moment en moet tegen de meer ervarene en in Japan veel bekendere ‘Hellboy; met een score van 17-6-1.

Met een rechtse directe weet Alvarez Hellboy in de eerste minuut al tegen het canvas te slaan. Halverwege de eerste helft scoort Alvarez weer een knokdown, deze keer met een rechter hoek. Ook op de grond weet Alvarez zijn mannetje te staan en na 15 minuten is het wel duidelijk dat Alvarez naar de halve finales gaat.

Non-stop actie tegen Tatsuya Kawajiri (2008)

Twee maanden na zijn gevecht tegen Hansen keert Alvarez terug in de octagon om deel te nemen aan de halve finale in een gevecht tegen het Japanse icoon Tatsuya ‘Crusher’ Kawajiri. De Shooto Wereldkampioen stapt de ring in met een indrukwekkende score van 22-4-2.

In de eerste ronde ging Kawajiri tegen het canvas door een regen van hoeken van Alvarez. Minuten later was het de beurt aan Alvarez – die tegen een hoek van Kawajiri opliep – om het canvas van dichtbij te bekijken. Na 7:35 weet Alvares na een indrukwekkend grondgevecht de partij af te sluiten in zijn voordeel.

Comeback om Katsunori Kikuno te verslaan

Door een blessure die Alvarez opliep tijdens zijn gevecht tegen Kawajiri, betekende dat hij niet door kon naar de finale en liep hij zijn kans op het goud mis. Maar in oktober 2009 kreeg Alvarez zijn kans om in Japan te vechten tegen knock-out artiest Katsunori Kikuno.

In het begin van het gevecht  zorgde Kikuno voor ongemakkelijke momenten voor Alvarez door hem vast te pinnen in een staande crucifix. Het was duidelijk Kikuno die in het begin de overhand had.

In het verder verloop van de wedstrijd herpakte Alvarez zich en wist uiteindelijk door middel van een armklem Kikuno tot overgave te dwingen.

Wederom een vertoon van doorzettingsvermogen, moed en martial arts vaardigheden. Een duidelijke waarschuwing aam het adres van Timofey Nastyuhkin, tijdens het aankomende ONE Championship Lightweigt World Grand Prix.

Bekijk ook

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.