Dana White onthult waarom Jose Aldo wel een titelkans krijgt – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Dana White onthult waarom Jose Aldo wel een titelkans krijgt

Dana White onthult waarom Jose Aldo wel een titelkans krijgt

UFC-president Dana White legde uit waarom Jose Aldo het vacante titelgevecht tegen Petr Yan krijgt op UFC 251. In plaats van andere topvechters binnen de UFC.

Ondanks de opeenvolgende verliezen van Alexander Volkanovski en Marlon Moraes in zijn bantamgewicht-debuut, geeft de UFC Aldo de titelkans tegen Yan. Dit nadat Henry Cejudo het vorige maand vacant stelde.

Het gevecht tussen Aldo en Yan kreeg veel kritiek van fans en media, die niet geloven dat Aldo de kans heeft verdiend ten opzichte van Aljamain Sterling. En enkele van de andere beste kanshebbers in de bantamgewicht divisie.

Grote kans

Voor Aldo betekent de strijd tegen Yan de kans om een ​​van de zeldzame kampioenen in twee divisies in de UFC-geschiedenis te worden. Aldo was natuurlijk lange tijd UFC-vedergewicht kampioen en hij zal ongetwijfeld worden gekozen in de UFC Hall of Fame.

Maar als hij echt zijn nalatenschap als een van de besten wil versterken, dan zou het winnen van een tweede titel enorm voor hem zijn. White grapt ook dat als Aldo de wedstrijd tegen Yan wint, ook zou bewijzen dat de UFC-matchmakers gelijk hadden om hem te matchen.

Moeilijke knokker

In gesprek met de media voorafgaand aan UFC op ESPN 11, vroegen de media White waarom de UFC besloot om Aldo de titel te geven, en de UFC-baas legde uit waarom. “Ik heb zo ongeveer een miljoen keer gezegd hoe ik me daarover voel. Veel mensen vonden dat hij gewonnen had. Jose Aldo is een van de moeilijkste vechters. “

“Dat is de jongen die Cejudo wilde. Hij was de volgende in de rij voor de titel, hoe gaan we nu terug en vertellen hem dat Cejudo met pensioen is gegaan, dus krijg je geen gevecht? Als mensen het niet eens zijn met dat gevecht, weet je mijn standpunt daarover, ” Zei White.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page