Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Cross-over: ‘Bellator kampioen Caldwell tegen RIZIN kampioen Kyoji Horiguchi’

Cross-over: ‘Bellator kampioen Caldwell tegen RIZIN kampioen Kyoji Horiguchi’

Cross-over: 'Bellator kampioen Caldwell tegen RIZIN kampioen Kyoji Horiguchi'

Een cross-over wedstrijd waarin een Bellator-kampioen tegenover RIZIN-kampioen wordt geplaatst, is gepland op oudejaarsavond, want Darrion Caldwell zal naar Japan reizen om Kyoji Horiguchi te ontmoeten bij RIZIN 14.

Het gevecht werd woensdagavond aangekondigd als onderdeel van de RIZIN 14 persconferentie. De RIZIN bantamgewichttitel staat klaar in de cross-over showdown.

Caldwell werd vorig jaar Bellator bantamweight-kampioen en heeft sindsdien de titel verdedigd, terwijl hij onlangs ook vocht op vedergewicht om actief te blijven terwijl hij wachtte tot er een nieuwe titelkandidaat opdook. Nu zal de voormalige NCAA-kampioen worstelaar naar Japan reizen om een ​​van de beste internationale talenten in de sport te trotseren.

UFC

Horiguchi werd beschouwd als een van de beste vlieggewichten in de UFC met zijn enige verlies voormalig kampioen Demetrious Johnson voordat hij de UFC verliet in 2017 en een nieuw langetermijncontract tekende met RIZIN.

Sindsdien heeft Horiguchi de competitie gedomineerdt met zeven opeenvolgende overwinningen, waaronder een verbluffende negentien seconden knock-out tegen UFC-veteraan Ian McCall.

Einde jaar

Nu zal Horiguchi RIZIN vertegenwoordigen als hun weltergewichtkampioen om Caldwell te verwelkomen in de ring op oudejaarsavond in een cross-over gevecht tussen twee organisaties.

Bekijk ook

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

VIDEO: MMA-vechter Mellony Geugjes knokt zich door 1ste EFC wedstrijd

De Nederlandse MMA-vechter Mellony Geugjes vertrok recentelijk naar Zuid Afrika om mee te doen aan “The Fighter”.

UFC 240: Cris Cyborg accepteert uitdaging Felicia Spencer

De voormalige UFC-vedergewichtkampioen Cris Cyborg is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.

REGIO NIEUWS UITGELICHT