Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Cris Cyborg vs. Amanda Nunes: wie pakt de vedergewicht titel?

Cris Cyborg vs. Amanda Nunes: wie pakt de vedergewicht titel?

Het UFC 232 evenement van aanstaande zaterdag staat in het teken van een langverwachte vedergewicht titelstrijd, wanneer Cris Cyborg haar titel zal verdedigen tegen Amanda Nunes.

Cyborg (20,1, 1 NC) doet de derde verdediging van haar UFC-vedergewichtstitel na het winnen van de titel tegen Tonya Evinger in juli 2017. Zij wist eerder haar titel met succes te verdedigen tegen Holly Holm en Yana Kunitskaya.

De 33-jarige heeft ook overwinningen op Lina Lansberg en Leslie Smith. Voordat zij bij de UFC kwam, had Cyborg met succes de Invicta FC en Strikeforce vedergewichtstitels veroverd en versloeg zij Gina Carano, de Nederlandse Marloes Coenen en Shayna Baszler.

De beste ooit

De machtige Braziliaanse wordt door de meesten beschouwd als de beste vrouwelijke MMA-vechter aller tijden. Wel verloor zij ooit tegen de Nederlandse Jorina Baars in een kickboks gevecht.

LEES OOK: Jorina Baars haalt flink uit

Nunes (16-4), de regerende bantamweight-kampioen, stijgt naar vedergewicht in een poging om de eerste vrouwelijke kampioen met twee titels ooit te worden in de UFC.

In de verdediging

De 30-jarige veroverde haar bantamgewicht titel na het verslaan van Miesha Tate in de headliner van UFC 200 in juli 2016, zij verdedigde deze titel tegen Ronda Rousey, Valentina Shevchenko en Raquel Pennington.

‘The Lioness’ heeft ook winningen op vechters zoals de Nederlandse Germaine de Randamie en Julia Budd.

Kijk live

UFC 232 vindt plaats op zaterdag 29 december vanuit The Forum in Inglewood, Californië, Verenigde Staten. De hoofdkaart met Cyborg versus Nunes wordt live uitgezonden op pay-per-view vanaf 22:00 uur EST.

Bekijk ook

Snelle knock-out: In vijf seconden naar dromenland

Een MMA-gevecht in Zuid-Korea eindigde abrupt, slechts 5 seconden in de eerste ronde.

UFC Newark: Colby Covington vs Robbie Lawler bevestigt

Het lijkt erop dat de volgende tegenstander van Colby Covington niet Kamaru Usman zal zijn.

UFC icoon Jose Aldo stelt pensioen uit: Tekent nieuw contract

Alhoewel het er alle schijn van had gaat, goormalig UFC-kampioen Jose Aldo toch niet met pensioen.