Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Cris Cyborg vs. Amanda Nunes: wie pakt de vedergewicht titel?

Cris Cyborg vs. Amanda Nunes: wie pakt de vedergewicht titel?

Het UFC 232 evenement van aanstaande zaterdag staat in het teken van een langverwachte vedergewicht titelstrijd, wanneer Cris Cyborg haar titel zal verdedigen tegen Amanda Nunes.

Cyborg (20,1, 1 NC) doet de derde verdediging van haar UFC-vedergewichtstitel na het winnen van de titel tegen Tonya Evinger in juli 2017. Zij wist eerder haar titel met succes te verdedigen tegen Holly Holm en Yana Kunitskaya.

De 33-jarige heeft ook overwinningen op Lina Lansberg en Leslie Smith. Voordat zij bij de UFC kwam, had Cyborg met succes de Invicta FC en Strikeforce vedergewichtstitels veroverd en versloeg zij Gina Carano, de Nederlandse Marloes Coenen en Shayna Baszler.

De beste ooit

De machtige Braziliaanse wordt door de meesten beschouwd als de beste vrouwelijke MMA-vechter aller tijden. Wel verloor zij ooit tegen de Nederlandse Jorina Baars in een kickboks gevecht.

LEES OOK: Jorina Baars haalt flink uit

Nunes (16-4), de regerende bantamweight-kampioen, stijgt naar vedergewicht in een poging om de eerste vrouwelijke kampioen met twee titels ooit te worden in de UFC.

In de verdediging

De 30-jarige veroverde haar bantamgewicht titel na het verslaan van Miesha Tate in de headliner van UFC 200 in juli 2016, zij verdedigde deze titel tegen Ronda Rousey, Valentina Shevchenko en Raquel Pennington.

‘The Lioness’ heeft ook winningen op vechters zoals de Nederlandse Germaine de Randamie en Julia Budd.

Kijk live

UFC 232 vindt plaats op zaterdag 29 december vanuit The Forum in Inglewood, Californië, Verenigde Staten. De hoofdkaart met Cyborg versus Nunes wordt live uitgezonden op pay-per-view vanaf 22:00 uur EST.

Bekijk ook

Zo gaat YouTube ster pak slaag krijgen van MMA-kampioen (video)

Ben Askren, de voormalige ONE FC kampioen en UFC-vechter traint hard voor het aanstaande gevecht ...

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page