Kooivecht kampioen Cyborg straft rivaal af in titelstrijd (video) - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Kooivecht kampioen Cyborg straft rivaal af in titelstrijd (video)

Kooivecht kampioen Cyborg straft rivaal af in titelstrijd (video)

Kooivecht kampioen Cyborg straft rivaal af in titelstrijd (video)

Cris Cyborg is nog steeds de koningin van Bellator MMA en behoudt haar titel tegen Arlene Blencowe. Het rematch gevecht nam de volle 25 minuten in beslag nam in Honolulu, Hawaii. Cyborg versloeg Blencowe via unaniem besluit (49-45, 49-45, 49-45).

Het gevecht in de headliner van Bellator 279 was een rematch van hun wedstrijd van oktober 2020, die Cyborg won door submission in de tweede ronde. Cyborg, die al iets meer dan twee jaar de Bellator-kampioen is, behield haar titel voor de vierde keer. Maar Blencowe bleek taaier te zijn dan veel van Cyborgs vroegere tegenstanders.

Cyborg domineerde het grootste deel van de wedstrijd, waarbij ze haar snelheid en kracht gebruikte om Blencowe te overweldigen. De Braziliaanse Cyborg kwam dicht bij de finish van Blencowe in de openingsronde. Zij liet haar tegenstander vallen met een enorme stoot die volgde na een trap tegen het hoofd.

Flinke afstraffing

De Braziliaanse plaatste een knie tegen het hoofd van Blencowe (illegale actie. red.). Scheidsrechter Jason Herzog pakte een punt weg van Cyborg voor het illegale knietje, wat leidde tot een 9-9 ronde in de eerste ronde. Cyborg landde verschillende voorwaartse trappen in het gezicht, controleerde haar tegenstander op de grond in de vierde en bleef haar straffen met stoten in de laatste ronde.

Met de overwinning heeft Cyborg zes wedstrijden op rij gewonnen, en vijf sinds hij in 2019 bij Bellator kwam. Cyborg is een voormalig UFC-kampioen vedergewicht voor dames en een van de beste vrouwelijke vechters aller tijden. Haar enige verlies sinds haar profdebuut in 2005 kwam tegen Amanda Nunes in 2018.

Bekijk ook

Rooie Rinus straft aanvallers af in oneerlijk straatgevecht (video)

Rooie Rinus slaat aanvallers plat in oneerlijk straatgevecht (video)

We zien het vaker video's van straat gevechten waar het er niet altijd eerlijk aan toe gaat

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page