Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Cris Cyborg verlaat UFC: ‘Ik ben klaar voor elke organisatie’

Cris Cyborg verlaat UFC: ‘Ik ben klaar voor elke organisatie’

Cris Cyborg verlaat UFC: 'Ik ben klaar voor elke organisatie'

Ze staat vlak voor haar laatste gevecht bij de UFC, Cris “Cyborg” Justino.

Het volgende UFC-gevecht is de laatste van haar huidige contract, de voormalige UFC-vedergewichtkampioen test daarna de open markt, zei ze maandag op de MMA-show van Ariel Helwani van ESPN.

“Ik wil andere promoters zien, zien hoeveel waarde ik heb. Ik denk dat het cool is om dat te zien. Bij de UFC zeggen ze dat je geen waarde meer hebt. Laten we eens kijken wat een andere promotor te zeggen heeft,” vertelde Justino tegen Helwani.

De grootste aller tijden

Justino was 13 jaar lang ongeslagen en werd afgelopen december uitgeschakeld door Amanda Nunes op UFC 232. Nunes won de UFC dames vedergewicht titel in die wedstrijd. Daarvoor werd Justino, 33 jaar, beschouwd als de beste pond-voor-pond MMA-vechters in de wereld en de grootste aller tijden.

ZIE OOK>> Khabib hint op erematch met McGregor

Justino vecht tegen Felicia Spencer in de co-main event van UFC 240 op 27 juli in Edmonton, Alberta. Justino zei dat ze dan een exclusief onderhandeling positie met de UFC zal hebben voordat ze uiteindelijk de vrije markt op gaat. Bellator en ONE Championship zouden als interesse hebben getoond.

Bekijk ook

Jorge Masvidal neemt de uitdaging van Nate Diaz aan

Jorge Masvidal is meer dan bereid om Nate Diaz te ontmoeten in de Octagon.

Cris Cyborg in onderhandeling met Bellator

Bellator-president Scott Coker vertelde in een interview met MMA Fighting dat hij, hoewel er nog werk aan de winkel is, hoopt dat vedergewicht Cris Cyborg binnenkort een contract tekent met Bellator.

Conor McGregor door het stof: ‘Ik was echt fout’ (video)

De voormalige UFC lichtgewicht en vedergewicht kampioen sprak voor het eerst, sinds een video die eerder deze maand opdook van een incident in een bar.