CONOR MCGREGOR: 'Contracten MMA-vechters moeten anders' MMA Nieuws
MMA Nieuws

CONOR MCGREGOR: 'Contracten MMA-vechters moeten anders'

CONOR MCGREGOR: 'Contracten MMA-vechters moeten anders'
CONOR MCGREGOR: 'Contracten MMA-vechters moeten anders'

Vechters Conor McGregor, Brendan Loughnane en Artem Lobov vinden dat MMA-contracten betere voorwaarden moeten bevatten.

De discussie tussen Conor McGregor, Brendan Loughnane en Artem Lobov ontstond op twitter. Allen zijn het er mee eens dat de contracten in de MMA-sport teveel restricties bevatten. Zo kunnen de meeste vechters alleen vechten voor de organisatie waarbij ze een contract hebben.

Teveel restricties

Ook kunnen de meeste MMA-organisaties vechters per direct ontslaan en als je het loon in MMA vergelijkt met boksen en andere professionele sporten is dit ver onder de maat. Loughnane klaagde dat de PFL waar hij vecht, geen evenementen meer heeft gedaan sinds de pandemie van het coronavirus.

Loughnane schreef dat hij hierdoor geen geld heeft om in zijn levensonderhoud voorzien, afgezien van de maandelijkse toelage die PFL zijn vechters betaalt. McGregor en Lobov sprongen daarop in en deelden hun eigen kijk op de situatie. "Huidige contracten zijn nutteloos vanuit het perspectief van vechters, het enige wat het doet is voorkomen dat je ergens anders vecht zonder je extra voordelen te geven," aldus McGregor en Lobov.

Beter beschermt

"Contracten moeten veranderen. Nu zeer eenzijdig, en kan een organisatie op elk moment zonder extra kosten vechters ontslaan. Nieuwe contracten moeten het volgende hebben: aantal gevechten per jaar, indien niet gegeven, ontvangt de vechter een vergoeding en een vechter wordt ontslagen voordat het contract afloopt, krijgt hij ook compensatie. "

De ideeën van Loughnane, McGregor en Lobov bevatten zeker goede punten. McGregor loopt nu zelf tegen het feit aan dat hij geen MMA-gevecht buiten de organisatie kan organiseren met Dustin Poirier. Het heeft er alle schijn van dat de UFC ster daarom reageert om het geld hoeft hij het niet te doen hij is immers multimiljonair

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws