Conor McGregor: “Aankondiging eerstvolgende gevecht komt snel!” – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Conor McGregor: “Aankondiging eerstvolgende gevecht komt snel!”

Conor McGregor: “Aankondiging eerstvolgende gevecht komt snel!”

Conor McGregor: ‘Mijn liefde voor het vechten was weg’
screenshot YouTube

Conor McGregor heeft tijdens een nieuwsconferentie in de Oekraïne laten weten dat de informatie over zijn volgende tegenstander en volgende gevecht binnen afzienbare tijd naar buiten wordt gebracht. Ook zal de lange rustpauze tussen zijn partijen in de toekomst gaan veranderen.

Het lijkt erop dat alles in kannen en kruiken is tussen McGregor en de UFC en dat de officiële publieke bekendmaking van het aankomende gevecht slechts een formaliteit is. De voormalige twee-divisie wereldkampioen is momenteel bezig met een promotietour door Oost-Europa voor zijn sponsor, de Russische gokwebsite ‘Parimatch’.

McGregor en UFC

“We zijn heel dicht bij de aankondiging”, zei McGregor over zijn volgende gevecht. “Tijdens deze promotietour zouden we een aankondiging moeten hebben. Dat is waar we naar streven.” Bronnen hebben tegen Brett Okamoto van ESPN bekend gemaakt dat de UFC en McGregor actieve discussies voeren over zijn terugkeer, maar een officiële datum of tegenstander is nog niet aan de orde op dit moment.

De 31-jarige McGregor (21-4) heeft niet meer gevochten sinds zijn verlies tegen Khabib Nurmagomedov in het lichtgewicht titelgevecht tijdens UFC 229 in oktober 2018. Daarvoor vocht McGregor ook pas bij de UFC in 2016. De Ier beweert dat de lange pauzes tussen de gevechten niet zijn schuld zijn maar als gevolg van “invloeden van buitenaf” en de “politiek bij het betaald vechten”. McGregor is naar eigen zeggen van plan om een hele serie gevechten te doen, te beginnen met deze aankomende partij.

De politiek van het prijsvechten

“Ik was gewend om bijna wekelijks wel een partij te draaien, voordat ik bij de UFC kwam, daarna werd het om de paar maanden”, legt McGregor uit. Nu is de politiek van het prijsvechten in beeld gekomen. Ik vecht een partij en wordt dan weer op non-actief gezet. Dat zint mij niet. Zo kun je niet zijn in dit spel. Ik moet continuïteit hebben en consistent zijn.”

McGregor zei dat hij al had aangegeven om tegen voormalig UFC lichtgewicht kampioen Frankie Edgar te vechten in december, maar de UFC had geen interesse. UFC president Dana White zou publiekelijk hebben verkondigd dat een dergelijk gevecht geen nut zou hebben.  “Er werd gezegd dat er niet voldoende geld zou zijn te verdienen aan een gevecht met Edgar”, legt McGregor uit, maar volgens McGregor zou hem dat niks uitmaken. Hij zou zelfs hebben gezegd dat ze zijn deel aan een goed doel moesten schenken.

Goede doelen

“Ik wil nu eindelijk eens vechten”, zegt McGregor. “Ik probeerde op de vechtkaart van 14 december te komen, maar om onbekende redenen houden ze me tegen. Ik ben nu in een positie dat ik een goede doelen MMA-event wil opzetten. Dat heb ik al eerder gedaan door middel van een amateur boks event in mijn thuisstad en ik wil daarvoor een tegenstander zoeken. IK wil gewoon nu vechten, scherp worden, een comeback maken en het beste van mijzelf laten zien.”

Aanklachten en onderzoek

Tijdens zijn rustperiode tussen de wedstrijden in de octagon is McGregor vaak in aanraking geweest met de politie. Afgelopen maart werd hij aangehouden omdat hij vermoedelijk iemand’s mobiele telefoon zou hebben vernield en er loopt nog een aanklacht tegen McGregor voor het mishandelen van een man in een bar in Dublin. Volgens de New York Times zouden er zelfs twee onderzoeken lopen tegen McGregor voor vermoedelijk ongewenste seksuele handelingen.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page