Chinese Zhang herwint UFC-titel! Laat Esparza aftikken MMA Nieuws
MMA Nieuws

Chinese Zhang herwint UFC-titel! Laat Esparza aftikken

Chinese Zhang herwint UFC-titel! Laat Esparza aftikken

Weili Zhang versloeg Carla Esparza in de tweede ronde met een rear naked choke. Hiermee wist de Chines de UFC-strogewicht titel te heroveren tijdens het UFC 281-evenement eerder vandaag in Madison Square Garden, New York.

Algemeen erkend als een van de beste worstelaars in de divisie, werd van Esparza verwacht dat ze vroeg in het gevecht zou proberen de explosieve Zhang neer te halen en haar kracht op de grond te laten gelden.

Zhang bleek echter meer dan een partij te zijn voor haar Amerikaanse tegenstander. Ze stopte een vroege takedown poging in de tweede ronde. Veranderde van positie om de mogelijkheid te openen voor de verwurging die het gevecht beëindigde.

Stevig gevecht

Zhang toonde ook haar worstelvaardigheden in de eerste ronde, door Esparza te verslaan in een wilde klauterpartij. De 33-jarige Zhang behaalde eerder de strogewicht titel met een TKO-overwinning op Jessica Andrade in 2019.

Na het verliezen van haar titel tegen Rose Namajunas in 2021 en later dat jaar opnieuw te verliezen in een rematch, verdiende Zhang haar weg terug naar een titelkans met een draaiende back-fist knock-out in een tweede gevecht met Joanna Jedrzejczyk in juni. Esparza versloeg Namajunas in mei via een split decision om voor de tweede keer de titel op te eisen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws