Cedric Doumbe begonnen met training bij de MMA Factory - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Cedric Doumbe begonnen met training bij de MMA Factory

Cedric Doumbe begonnen met training bij de MMA Factory

Dat Cedric Doumbe geen grapje maakte toen hij aangaf naar het MMA over te stappen blijkt inmiddels

In een uitgebreid interview met Boxemag, Frankrijks leidende vechtsport website vertelde Doumbe over zijn beweegredenen om ook in MMA te gaan vechten. Hij heeft het voornemen aangekondigd om zijn land in de wereld van de MMA te verdedigen, met als doel om te vechten in de UFC en de eerste Franse kampioen te worden . Sindsdien traint Cédric in de MMA Factory met de vele aanwezige vechters en vooral met Francis NAGNNOU die zich volledig voorbereidt op de UFC 220.

Cedric Doumbe begonnen met training bij de MMA Factory

Wat zijn Doumbe’s doelstellingen in MMA?

Op de vraag wat zijn doel is antwoordde Doumbe: “Mijn doel is om de eerste Franse UFC-kampioen te worden! natuurlijk sta ik volledig achter Francis NGANNOU die binnenkort zal vechten voor de titel van de hoogste divisie, maar als hij zou falen, dan zou ik de eerste zijn Fransman zijn die in de MMA kampioen wordt, net als dat ik de eerste Franse GLORY-kampioen werd in december 2016.

Wat denkt Doumbe van de MMA-situatie in Frankrijk?

“De situatie van de MMA in Frankrijk is “vervelend”, ik vind het jammer dat een sport verboden is. Sport is voor mij het leven, geen sport moet worden verboden. “Het is zeker een vechtsport, maar het is een sport die overal ter wereld wordt erkend, het is wettelijk vastgelegd, er zijn regels, je kunt niets doen. Het is niet omdat we het recht hebben om elkaar de grond in te slaan dat het geen sport is, er is een scheidsrechter in de kooi. Ik vind het jammer dat deze sport nog steeds verboden is in Frankrijk, en natuurlijk ben ik voor de legalisatie van MMA in ons land.”

Maakt Doumbe een kans in de MMA?

Volgens Doumbe wel, hij zal er dan ook alles voor doen om zijn doel te bereiken, de MMA factorij staat goed bekend. Echter als hij het redt de UFC binnen te treden komt hij in een overvolle gewicht divisie terecht, met keuze zat aan vechters. Wanneer en of Doumbe zijn eerste partij überhaupt zal hebben in het MMA is even afwachten, wellicht eind 2018?

Bekijk ook

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Het is moeilijk om een voorspelling te doen voor de uitkomst van het gevecht

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page