Cancelled! UFC trapt vechter Tony Kelley organisatie uit MMA Nieuws
MMA Nieuws

Cancelled! UFC trapt vechter Tony Kelley organisatie uit

Cancelled! UFC trapt vechter Tony Kelley organisatie uit

Tony Kelley is door de UFC verwijderd uit haar selectie na knock-out verlies tegen Adrian Yanez vorige maand in Austin, Texas. De nederlaag eindigde zijn summiere record. Bovendien was het verlies blijkbaar genoeg voor de UFC om de banden met Kelley te verbreken.

UFC bantamgewicht Tony Kelley is officieel uit de UFC gezet. De 35-jarige is vers van zijn knock-out verlies tegen Adrian Yanez vorige maand bij UFC Austin. Voorafgaand aan de wedstrijd, miste hij gewicht. De UFC koos ervoor om Kelley geen nieuw contract aan te bieden na de nederlaag en het verstrijken van zijn verbintenis van voor gevechten.

Daarmee is de run van het controversiële bantamgewicht ten einde gekomen. Hoewel Kelley nooit in de top 15 doorbrak, heeft hij naam gemaakt tijdens zijn tweejarige periode bij de organisatie. Hoewel hij overwinningen behaalde op namen als Ali AlQaisi en Randy Costa, waren het zijn activiteiten buiten de kooi die de aandacht trokken.

Racist

Zijn meest opvallende moment kwam eerder dit jaar toen hij in de hoek van zijn vrouw Andrea Lee zat. In haar gevecht tegen Viviane Araújo noemde Kelley haar een "vuile Braziliaan". Hij werd online totaal vernietigd vanwege zijn racistische opmerkingen.

Het UFC-bantamgewicht verduidelijkte later dat zijn opmerkingen geen racistische bedoelingen hadden. Hij beweerde ook dat hij het slachtoffer was van de cancel cultuur, wat leidde tot zijn vete met Adrian Yanez. De inwoner van Texas maakte er een punt van te verwijzen naar zijn opmerkingen tegen Araújo in de aanloop.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws