Botbreuk: Vrouw UFC'er Weidman geeft emotionele update - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Botbreuk: Vrouw UFC’er Weidman geeft emotionele update

Botbreuk: Vrouw UFC’er Weidman geeft emotionele update

Marivi, de vrouw van UFC-vechter Chris Weidman heeft een update gegeven over de toestand van haar man die in het ziekenhuis belande na een brute botbreuk. De vechter liep deze op in zijn wedstrijd met Uriah Hall gisteren. Weidman trapte naar de kuit van Hall, maar brak zijn eigen onderbeen in het proces.

Inmiddels zijn de gruwelijke beelden van het onderbeen welke los zwengelde aan het lichaam van Weidman viraal gegaan. De impact van de trap en breuk ging door merg en been, het aanzicht van Weidman die op een brancard werd gevoerd staan inmiddels gegrift in de geheugens van de UFC fans.

Marivi de echtgenote van de vechter stelde de fans via Instagram op de hoogte van haar man’s situatie. Als eerste meldt Marivi da de operatie aan het been van Weidman succesvol verlopen is. ,,’Nou, dat was vreselijk. Er gebeuren rare dingen in het leven en plannen worden verpletterd. Het is een lange dag geweest, maar zo blij om eindelijk deze man van mij na de operatie te zien. Alles is goed gegaan, dank u God!”, schrijft Marivi.

Liefde overwint alles

Ook zegt Marivi het aanzien van haar man in de UFC-kooi hard aankwam en hoe hij zich had voorbereid op het gevecht tegen Hall; ,,Mijn hart breekt voor mijn man omdat ik het werk en de toewijding ken die hij elke dag in zijn training steekt en de geweldige man die hij is, dus ik wil alleen het beste voor hem”, aldus Marivi. ,,Hoewel dit absoluut waardeloos is voor het moment en voor de komende weken, zijn we overweldigd door de liefde en steun.”

Hoelang het herstel van Weidman in beslag zal nemen is momenteel nog niet bekend. Ervaring leert dat vechters er lang zoen mee kunnen zijn en zelfs overstappen na een andere sport zoals boksen. Een voorbeeld hiervan is topvechter Tyrone Spong die een zelfde blessures leed in een kickbokswedstrijd met Gökhan Saki in 2014. Spong ging boksen maar zal hoogstwaarschijnlijk een terugkeer maken naar Glory Kickboxing later dit jaar.

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page