Home / Nieuws / MMA NIEUWS / OVERSTAP: Tyson Fury serieus over vechten in de UFC

OVERSTAP: Tyson Fury serieus over vechten in de UFC

OVERSTAP: Tyson Fury serieus over vechten in de UFC

Het lijkt erop dat zwaargewicht boksster Tyson Fury zijn faam nog verder probeert uit te breiden.

Sinds zijn laatste bokswedstrijd tegen Otto Wallin kwam Fury het rijk van het WWE pro-worstelen binnen. Nu lijkt Fury erg geïnteresseerd te zijn in vechten in de UFC. Afgezien van zijn speelse houding, lijkt Fury het erg serieus te nemen om deel te nemen aan de UFC.

UFC-president Dana White is echter niet blij met het idee om Fury te zien vechten in de zwaargewicht divisie van UFC. Tijdens een interview met de media maakte Tyson duidelijk dat hij serieus was over het nastreven van een carrière in het MMA-vechten. Hij gaf zelfs toe dat hij al is begonnen met trainen en MMA-legendes om hulp te hebben gevraagd.

Gelijk het hoogste

Fury is niet alleen klaar voor zijn MMA-debuut, maar hij heeft al tegenstanders in gedachten. Hij mikt direct naar de top van de divisie, zo ziet hij als tegenstanders Stipe Miocic en Daniel Cormier.

ZIE OOK >> Tyson Fury maakt succesvol WWE debuut

Onmiddellijk vroeg White zich af waarom Fury zou proberen een carrière in MMA na te streven. Het is niet alleen niet logisch voor White, maar hij gelooft ook dat het niet goed zou eindigen voor Fury. “Ik denk niet dat het goed eindigt voor hem, hij kan het beter bij boksen houden. “

Lever toch boksen

White lijkt dus niet echt enthousiast over het idee dat Fury in een UFC-kooi stapt. White ziet liever eerder een wedstrijd in boksen met Zuffa Boxing, welke ook bij de UFC hoort. Het is mogelijk dat Fury een bokswedstrijd onder Zuffa zou kunnen doen tegen een UFC vechter in een cross-over.

Bekijk ook

VIDEO: Bellator MMA Europe 6 mediadag loopt uit de hand

Tijdens de mediadag van Bellator Europe 6 werd het even spannend

Valentina Shevchenko verdedigt UFC-titel in februari 2020

UFC-kampioen vlieggewicht Valentina Shevchenko gaat haar titel verdedigen

BLESSURE: Kickbokser en UFC-vechter Gökhan Saki geopereerd

Op 25 mei 2017 werd aangekondigd dat Gökhan Saki een meerjarige gevechtscontract had getekend met de UFC