BOETES EN SCHORSINGEN: 5 UFC vechters gesnapt op doping
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / BOETES EN SCHORSINGEN: 5 UFC vechters gesnapt op doping

BOETES EN SCHORSINGEN: 5 UFC vechters gesnapt op doping

BOETES EN SCHORSINGEN: 5 UFC vechters gesnapt op doping

Een dikke tegenvaller voor de UFC, vijf van haar vechters zijn op non actief gezet wegens doping overtredingen.

UFC-vechters Deron Winn, Jamahal Hill, Tim Elliott, en Luis Peña werden donderdag allemaal geschorst en beboet door de Nevada State Athletic Commission na recente positieve drugstests. Winn testte positief op amfetaminen. Hill, Elliott en Peña testten positief op cannabis.

Hill werd zes maanden geschorst en kreeg een boete van 15% van zijn gevecht gage die hij moet inleveren. Elliott en Peña werden elk vier en een halve maand geschorst en kregen een boete van 15% van hun vechters gage.

Tijdelijk geschorst

Winn werd negen maanden geschorst en kreeg een boete van $ 1.800. Alle schorsingen hebben terugwerkende kracht tot de datum van de positieve test. Cannabis is verboden volgens de regelgeving van Nevada “in competitie”. Wat betekent dat de periode begint 12 uur voor een wedstrijd en eindigt met de drugstest na het gevecht.

Er werden nog een aantal tijdelijke schorsingen uitgedeeld. Jorge Gonzalez kreeg een tijdelijke schorsing na een positieve drugstest. Hij testte positief voor verschillende anabole steroïden. Waaronder de metabolieten drostanolon en stanozolol.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page