'Blinde scheids': Werd MMA-vechter onterecht kampioen? (video) MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Blinde scheids': Werd MMA-vechter onterecht kampioen? (video)

'Blinde scheids': Werd MMA-vechter onterecht kampioen? (video)

Liz Carmouche is eindelijk een wereldkampioen, maar het kwam niet zonder controverse. Rivaal Juliana Velasquez leek compleet onderuit te gaan maar het tegendeel bleek waar. De scheidsrechter kwam tussenbeide maar dit stuit op veel protest.

Gisteravond was de vierde poging van Carmouche om een ​​grote MMA-titel mee naar huis te nemen, en zij slaagde. Versloeg Velasquez en pakte daarmee de vlieggewicht titel met een vierde ronde TKO. Hoewel het niet haar schuld was, is de titeloverwinning omgeven door controverse.

Carmouche verzekerde zich van een takedown tegen het einde van de vierde ronde van het titelgevecht. Ze begon vanuit de dominante positie een aantal stoten los te laten, voordat scheidsrechter Mike Beltran snel tussenbeide kwam om de wedstrijd te stoppen.

Protesteren

Het leek een voortijdige stopzetting waar Velasquez onmiddellijk tegen protesteerde, aangezien ze helemaal niet gewond was. Er werden ook scorekaarten vrijgegeven, met Velasquez op alle scorekaarten in de drie voorgaande rondes met 30-27, 30-27 en 29-28.

Door de onderbreking won Carmouche officieel door TKO in de vierde ronde, en ze pakte ook de vlieggewicht titel van Velasquez. Fans reageren furieus en noemen Beltran een blinde scheids die te vroeg ingreep. Of Velasquez tegen de beslissing in protest gaat is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws