BIZARRE AFVAL VIDEO: MMA-vechter neemt bruut risico
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / BIZARRE AFVAL VIDEO: MMA-vechter neemt bruut risico

BIZARRE AFVAL VIDEO: MMA-vechter neemt bruut risico

De vechtsport wereld is er een van veel sensatie maar risico’s. Vaak moeten de sporters door een hel om op gewicht te komen.

Een video van UFC vechter Vitor Miranda werd onlangs weer het onderwerp van discussie. Alhoewel al in 2017 opgenomen kwamen de beelden weer boven water in de aanloop van Jorge Masvidal’s afval recentelijk tegen de klok.

Masvidal moest een groot aantal kilo’s kwijt in een kleine week voor zijn gevecht tegen Kamaru Usman. Zittend in het vliegtuig op weg naar Abu Dhabi genoot Masvidal nog van een stuk pizza. De dagen die volgde omschreef hij zelf als een complete hel.

Door de hel

Zo ook Vitor Miranda, deze moest in 24 uur maar liefst 6 kilo afvallen, haast onmogelijk maar toch ging hij de strijd aan. “Dit had hem zijn leven kunnen kosten, want je zet je leven op het spel,” volgens een expert. Toch zette hij door.

De video zegt genoeg over het risico wat een vechter neemt om toch dat gewicht te halen. Uithongeren, extreem hete baden en stapels handdoeken om jezelf in te wikkelen. Ga er maar aan staan. Verstandig? Tja… Effectief wel, maar met een heel hoog risico.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page