Bikkel! UFC'er Usman brak hand vlak voor titelgevecht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Bikkel! UFC’er Usman brak hand vlak voor titelgevecht

Bikkel! UFC’er Usman brak hand vlak voor titelgevecht

Kamara Usman heeft onthult dat hij drie weken voor UFC 268-gevecht tegen Colby Covington zijn rechterhand brak. Usman en Covington zijn aartsrivalen en de herkansing was langverwacht vanwege hun eerste gevecht.

Volgens Usman was hij in de training aan het sparren met Justin Gaethje toen hij zijn rechterhand tegen het hoofd van Gaethje stootte. Usman voelde onmiddellijk aan de pijn dat zijn hand gebroken was.

3 Weken ervoor gebroken

,,Ik brak het voor het gevecht. De meeste mensen wisten dat niet”, zei Usman in de Nelk Boys ‘Full Send-podcast. ”Ik brak het drie weken voor het gevecht en ik gebruikte mijn hand weer op de dag van het gevecht. Ik heb drie weken lang niet met mijn handen gestoten, en zeker niet met mijn rechterhand.”

Hoewel Usman dus naar verluidt een gebroken hand had, behaalde hij toch de overwinning op Covington in Madison Square Garden tijdens UFC 268. Het was een zwaar bevochten gevecht, maar Usman was in staat om de takedowns tegen te houden, versloeg zijn rivaal en wist met de winst naar huis te gaan.

Bekijk ook

Onverslaanbaar! Regian Eersel behoudt wereldtitel

Regian Eersel behield vandaag zijn ONE Championship lichtgewicht wereldtitel

Vechtbaas: ‘Niemand wil tegen deze man vechten’

Niemand durft het aan...

Doodslag! UFC kampioene ziekenhuis in geslagen door vriend

De vechter kon geen kant op

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page