BEWIJS: Conor McGregor is belangrijk voor de MMA-sport Nieuws
Nieuws

BEWIJS: Conor McGregor is belangrijk voor de MMA-sport

BEWIJS: Conor McGregor is belangrijk voor de MMA-sport
BEWIJS: Conor McGregor is belangrijk voor de MMA-sport

Je haat hem of je houdt van hem, de Ierse UFC-ster Conor MCGregor, maar over één ding lijken fans en critici het eens, de man is van belang voor de MMA als sport.

McGregor is de grootste ster in de MMA-geschiedenis, een monsterboost in de ranglisten kan dit bevestigen. McGregor's recente winst op Donald Cerrone zou twee miljoen PPV-aankopen hebben opgeleverd, meer dan enig UFC-evenement het hele jaar dat hij weg was.

De meeste UFC-evenementen worden live gestreamd op ESPN +, dat eigendom is van Disney. Een rapport toonde aan dat de streamingdienst een flinke stijging in hun aantal kijkers en abonnees kon registreren, mede door het gevecht van McGregor met Cerrone en de aanloop er naar toe.

Kijkcijfer kanon

"Het aantal abonnees van ESPN + is sinds november met 3 miljoen gestegen," zegt Disney CEO Bob Iger in een recente tweet over de boost in cijfers en is gestegen tot 7,6 miljoen. Ook voor de UFC zelf is McGregor een financieel hit, events zijn compleet uitverkocht met een stijgende ticketprijs.

Ook steeg McGregor op de ranglijst in zijn gewichtklasse naar de 4e plek. Dit na een lange afwezigheid, verwacht wordt dat het aandeel McGregor nog meer zal stijgen in de aankomende periode met een rematch tegen Khabib Nurmagomedov in het verschiet, die zelf een gevecht met de Ier niet ziet zitten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws