Home / Nieuws / MMA NIEUWS / BEVESTIGT: ‘Gevecht Nate Diaz en Jorge Masvidal gaat door’

BEVESTIGT: ‘Gevecht Nate Diaz en Jorge Masvidal gaat door’

BEVESTIGT: 'Gevecht Nate Diaz en Jorge Masvidal gaat door'

UFC en MMA fans hielden hun adem in toen afgelopen week Nate Diaz verklaarde zich terug te trekken uit zijn gevecht met Jorge Masvidal om de ‘Baddest Mother Fucker’ titel.

De titel die speciaal in het leven werd geroepen voor de strijd tussen Diaz en Masvidal leek even in de prullenbak gegooid te kunnen worden gegooid. Echter heeft de UFC vrijdagnacht aangekondigd dat het UFC 244-hoofdevenement tussen Nate Diaz en Jorge Masvidal zal doorgaan.

Besmetting

De wedstrijd, gepland op het 500e evenement van de UFC, vindt plaats op 2 november in Madison Square Garden in New York. Donderdag kondigde Diaz abrupt via sociale media aan dat hij uit de strijd was, ogenschijnlijk vanwege een geschil over de resultaten van een drugstest van het Amerikaanse Anti-Doping Agency.

ZIE OOK >> Nate Diaz trekt zich terug uit gevecht met Jorge Masvidal

De USADA die de UFC vechters controleert op gebruik van verboden middelen heeft een speld onderzoek ingesteld, waaruit blijkt dat er niets aan de hand is. Deze concludeerde dat Diaz een atypische bevinding had voor sporen LGD-4033, of Ligandrol, een selectieve androgeenreceptormodulator. Volgens het persbericht van de USADA was een bedorven partij biologische, veganistische multivitaminen de boosdoener.

Bekijk ook

SPORTSCHOOL KOMT IN OPSTAND: ‘Ik open mijn deuren basta’

Niet alleen in Nederland is er frustratie bij sportscholen die gedwongen dicht zijn. Ook in ...

Bokskampioen Deontay Wilder showt super vette motor

Hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Tyson Fury de Amerikaanse topbokser Deontay Wilder. Om deze ...

Vitor Belfort en Mike Tyson in AEW worstel tag-team

Het samen trainen van Vitor Belfort en Mike Tyson lijkt naar meer te smaken. Vitor ...