'Betrapt!' Kooivechter 'faked' trap in zijn ballen (video)
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Betrapt!’ Kooivechter ‘faked’ trap in zijn ballen (video)

‘Betrapt!’ Kooivechter ‘faked’ trap in zijn ballen (video)

'Betrapt!' Kooivechter 'faked' trap in zijn ballen (video)

Fabricio Franco deed net of hij in zijn balzak getrapt werd door Weber Almeida afgelopen nacht. Franco speelde een vreemd spelletje tijdens zijn wedstrijd op Bellator 278 in Honolulu, Hawaii. Echter legde de VAR zijn bedrog bloot.

De laatste voorronde van Bellator 278 eindigde op bizarre wijze in het Neal S. Blaisdell Center toen Almeida tegenstander Franco schopte. Op het eerste gezicht betekende de reactie van Franco een schop in diens balzak.

De scheidsrechter riep onmiddellijk time-out en Franco liet zich op het canvas vallen. Maar terwijl hij kronkelde van de pijn, rolde de herhaling op video binnen. De trap in kwestie leek de binnenkant van de dij te raken, niet de schaamstreek van Franco.

Betrapt

Franco bleef op de grond krioelen, terwijl de scheidsrechter hem regelmatig controleerde. Hoewel hij meerdere keren overeind kwam, achtte de scheidsrechter hem uiteindelijk niet in staat om verder te gaan en werd de wedstrijd afgelast.

De Hawaii State Boxing Commission staat het gebruik van instant replay (VAR) toe. Bij herhaling beschouwden functionarissen de trap als legaal.

Aangezien Franco niet kon doorgaan, werd Almeida door TKO tot winnaar uitgeroepen. Tijdens de definitieve beslissing bleef Franco tekenen van pijn vertonen. Hij duwde zijn gebitsbeschermer in het canvas en werd door leden van zijn team uit de kooi geholpen.

Bekijk ook

Rooie Rinus straft aanvallers af in oneerlijk straatgevecht (video)

Rooie Rinus slaat aanvallers plat in oneerlijk straatgevecht (video)

We zien het vaker video's van straat gevechten waar het er niet altijd eerlijk aan toe gaat

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page