'Betrapt!' Kooivechter 'faked' trap in zijn ballen (video) MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Betrapt!' Kooivechter 'faked' trap in zijn ballen (video)

'Betrapt!' Kooivechter 'faked' trap in zijn ballen (video)

Fabricio Franco deed net of hij in zijn balzak getrapt werd door Weber Almeida afgelopen nacht. Franco speelde een vreemd spelletje tijdens zijn wedstrijd op Bellator 278 in Honolulu, Hawaii. Echter legde de VAR zijn bedrog bloot.

De laatste voorronde van Bellator 278 eindigde op bizarre wijze in het Neal S. Blaisdell Center toen Almeida tegenstander Franco schopte. Op het eerste gezicht betekende de reactie van Franco een schop in diens balzak.

De scheidsrechter riep onmiddellijk time-out en Franco liet zich op het canvas vallen. Maar terwijl hij kronkelde van de pijn, rolde de herhaling op video binnen. De trap in kwestie leek de binnenkant van de dij te raken, niet de schaamstreek van Franco.

Betrapt

Franco bleef op de grond krioelen, terwijl de scheidsrechter hem regelmatig controleerde. Hoewel hij meerdere keren overeind kwam, achtte de scheidsrechter hem uiteindelijk niet in staat om verder te gaan en werd de wedstrijd afgelast.

De Hawaii State Boxing Commission staat het gebruik van instant replay (VAR) toe. Bij herhaling beschouwden functionarissen de trap als legaal.

Aangezien Franco niet kon doorgaan, werd Almeida door TKO tot winnaar uitgeroepen. Tijdens de definitieve beslissing bleef Franco tekenen van pijn vertonen. Hij duwde zijn gebitsbeschermer in het canvas en werd door leden van zijn team uit de kooi geholpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws