Top vechter ontkent matchfixing: ‘Ik zal nooit expres verliezen’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Top vechter ontkent matchfixing: ‘Ik zal nooit expres verliezen’

Top vechter ontkent matchfixing: ‘Ik zal nooit expres verliezen’

De term matchfixing doet veel vecht fans vaak sidderen, het zal toch niet zo zijn dat een favoriete vechter expres verliest.

Quinton ‘Rampage’ Jackson reageerde maandag op zijn verlies tijdens Bellator 237 op Fedor Emelianenko, “Ik zal nooit een vooraf afgesproken gevecht doen”. Deze reactie van Jackson volgt op geruchten die verspreid werden op social media dat hij expres verloren zou hebben.

Jackson liep tegen een knock-out verlies aan toen Emelianenko hem met een gerichte recht stoot naar het canvas sloeg. Het was de eerste keer dat Jackson werd gestopt met stoten sinds 2005, aan de stoot die hem neerhaalde wordt getwijfeld, mede doordat het de afscheidswedstrijd was van Emelianenko in Japan en men deze liever niet zag verliezen zo wordt beweert.

Vals spel

Bovendien ging Jackson de strijd aan maar leek helemaal niet in vorm en overgewicht te zijn. Zijn weging registreerde maar liefst 265 pond. Het resultaat van dit alles zette de voormalige UFC-kampioen niet in het beste licht en de geruchten stroom kwam op gang. Om de kwaadsprekerij in de kiem te smoren melde Jackson op social media:

“Fedor won eerlijk, ik moet mijn gewicht naar beneden halen, dat verlies was mijn eigen schuld, maar expres verliezen zal ik nooit doen. ” Jackson is niet de enige waarvan beweerd wordt dat hij expres verloren zou hebben. Ook Badr Hari werd slachtoffer van vals spel geruchten over zijn wedstrijd tegen Rico Verhoeven op 21 december, een Marokkaans-Nederlandse website refereerde zelfs aan CCN, echter is daar niets te vinden van enige bewering en blijft het bij geruchten.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page