Bellator titelstrijd NL'er Mousasi gepland in Dublin MMA Nieuws
MMA Nieuws

Bellator titelstrijd NL'er Mousasi gepland in Dublin

Bellator titelstrijd NL'er Mousasi gepland in Dublin

Gegard Mousasi, de Nederlandse Bellator MMA middengewicht kampioen zal zijn titel verdedigen in Dublin, Ierland op 25 februari. Hij treft uitdager Austin Vanderford.

Het nieuws dat Mousasi zijn titel zal verdedigen kwam via diverse kanalen naar buiten. Alhoewel de Bellator organisatie nog niets officieel heeft medegedeeld lijkt het gevecht in kannen en kruiken.

Mousasi, 36, herwon het Bellator goud in het middengewicht in een gevecht van vijf rondes tegen ex-kampioen weltergewicht Douglas Lima in Bellator 250 in oktober 2020. De in Armenië geboren Nederlander Mousasi, keerde terug om de titel te verdedigen met een technische knock-out overwinning in de derde ronde tegen John Salter bij Bellator 264.

Stevige vecht records

Mousasi heeft 11 van zijn laatste 12 pro-gevechten gewonnen die teruggaan tot februari 2016. Vijf overwinningen zijn toe te schrijven aan Mousasi's deelname in UFC-competitie. Mousasi traint onder begeleiding van de bekende coach Bert Kops (lees verder onder video).

Vanderford heeft ondertussen elf overwinningen geboekt sinds het begin van zijn professionele MMA-carrière in maart 2017. De 31-jarige die bij het bekende Gracie Barra Portland traint heeft vijf overwinningen binnen Bellator, waaronder een unanieme overwinning op Fabian Edwards in zijn meest recente uitje bij Bellator 259.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws