Bellator MMA onder druk: Onvrede bij aandeelhouders Nieuws
Nieuws

Bellator MMA onder druk: Onvrede bij aandeelhouders

Bellator MMA onder druk: Onvrede bij aandeelhouders
Bellator MMA onder druk: Onvrede bij aandeelhouders

Het lijkt te rommelen in de MMA-wereld, geruchten gaan dat Bellator MMA flink onder druk staat.

Tegenvallende TV kijkcijfers lijken de oorzaak te zijn van onvrede bij de aandeelhouders achter Bellator. Cijfers van Nielsen geven aan dat de cijfers schommelen en dalende zijn. Grootaandeelhouder Viacom zou zelfs overwegen om stappen te nemen en te snijden waar nodig in personeelsbestand tot aan de top, indien dalingen aanhouden.

Bellator MMA Live 233 op The Paramount Network trok volgens Nielsen 314.000 kijkers via ShowBuzz Daily. Het evenement kreeg een beoordeling van 0,09 in de A18-49-demo. Tijdens het evenement nam John Salter het op tegen Nederlander Costello van Steenis in een gevecht tussen Bellator-middengewichten.

Internet versus televisie

Salter won met eenparigheid van stemmen. Het evenement zag ook het laatste gevecht waarbij "King Mo" Lawal betrokken was toen hij in nederlaag ten onder ging aan Andre Kapel. De hoofdkaart was ook beschikbaar op DAZN, wat zou kunnen bijdragen aan enig verlies van kijkers op televisie, omdat velen online zullen kijken.

Toch is het aantal kijkers op The Paramount Network in 2019 gedaald ten opzichte van de voorgaande voorgaande jaren. Ook in Nederland zijn de cijfers op Spike channel welke Bellator events uitzend wisselend. Gezegd moet worden dat de uitzendingen niet live zijn wat kijkers kan kosten. Immers zijn de resultaten een dag eerder al bekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws