Bellator MMA Kampioen uitgeschakeld door hersenaandoening Nieuws
Nieuws

Bellator MMA Kampioen uitgeschakeld door hersenaandoening

Bellator MMA Kampioen uitgeschakeld door hersenaandoening
Bellator MMA Kampioen uitgeschakeld door hersenaandoening

De Bellator middengewicht kampioen Rafael Lovato Jr.'s MMA-carrière is in de wacht gezet vanwege een hersenaandoening.

Lovato zei dat hij vorig jaar werd gediagnosticeerd met cavernoom, een aandoening gekenmerkt door abnormaal gevormde bloedvaten in de hersenen of het ruggenmerg. Lovato zei dat hij een cluster in zijn hoofd heeft dat ergens tussen de grootte van een golfbal en een honkbal ligt, evenals andere kleinere.

Lovato zei echter dat hij zich niet terugtrekt uit de sport. Hij zei dat verschillende artsen hem hebben verteld dat het veilig voor hem zou zijn om door te gaan met vechten, en hij is nog steeds op zoek naar meer informatie. De clusters zijn gevoelig voor lekkage en Lovato zegt dat hij momenteel "voor onbepaalde tijd" stopt met vechten.

Onzekerheid alom

De Safe MMA instantie in Engeland heeft hem in 2019 toestemming gegeven om te vechten, maar is sindsdien teruggekomen op zijn beslissing, zei Lovato. Een rematch met Gegard Mousasi staat op losse schroeven. Omdat Lovato Jr. niet in staat is om in Europa te vechten, is hij onzeker over zijn toekomst in Noord-Amerika.

"Ik ga niet officieel met pensioen," zei Lovato. "Ik sta voor onbepaalde tijd aan de zijlijn. Ik zie actief meer artsen en werk eraan om hier meer over te leren. Uiteraard wil ik blijven vechten." In een verklaring woensdag zegt Bellator dat het samenwerkt met Lovato en zijn team om "mogelijke volgende stappen" te bepalen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws