Bellator 228: ‘Acht MMA-vechters schonden gewichtseisen’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Bellator 228: ‘Acht MMA-vechters schonden gewichtseisen’

Bellator 228: ‘Acht MMA-vechters schonden gewichtseisen’

Maar liefst acht MMA-vechters die deelnamen aan de Bellator 228-kaart van afgelopen weekend in Inglewood, Californië, waren in overtreding.

De vechters overschreden de drempel van 10 procent voor gewichtstoename tussen de wegingen van vrijdag en het evenement van zaterdag. Op de lijst stonden vijf atleten die deelnamen aan de lopende Bellator Featherweight World Grand Prix, zo meld de CSAC Athletic commissie van Californië.

A.J. McKee, die een acht seconden knock-out scoorde in zijn gevecht, voegde 12 procent van zijn lichaamsgewicht toe tussen vrijdag en zaterdag, gaande van 145 pond tot 161,8 pond. Daniel Weichel die van Saul Rogers won had de grootste gewichtstoename van alle vechters in de Bellator Grand Prix, terwijl hij van 144,2 pond naar 165,5 pond ging.

Gevechten annuleren

Juan Archuleta overschreed de limiet van 10 procent aan gewichtstoename, terwijl hij vrijdag 144,6 pond woog en vervolgens zaterdag een voet in de kooi zette op 164,8 pond (14 %). Het was de tweede keer dat Archuleta de drempel voor gewichtstoename van de commissie overschreed, maar het vorige incident vond plaats toen hij vocht op bantamgewicht.

De commissie kan vechters aanbevelen om gewichtsklassen te verplaatsen op basis van de hoeveelheid gewonnen gewicht, of om medische toestemming te vragen voordat een atleet weer kan deelnemen aan een bepaalde gewichtsklasse tijdens gevechten in Californië. De commissie in Californië overweegt een regel waarmee gevechten kunnen worden geannuleerd als een vechter meer dan 15 procent van zijn lichaamsgewicht heeft tussen de wegingen en het gevecht.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page