Bellator 228: 'Acht MMA-vechters schonden gewichtseisen' Nieuws
Nieuws

Bellator 228: 'Acht MMA-vechters schonden gewichtseisen'

Bellator 228: 'Acht MMA-vechters schonden gewichtseisen'
Bellator 228: 'Acht MMA-vechters schonden gewichtseisen'

Maar liefst acht MMA-vechters die deelnamen aan de Bellator 228-kaart van afgelopen weekend in Inglewood, Californië, waren in overtreding.

De vechters overschreden de drempel van 10 procent voor gewichtstoename tussen de wegingen van vrijdag en het evenement van zaterdag. Op de lijst stonden vijf atleten die deelnamen aan de lopende Bellator Featherweight World Grand Prix, zo meld de CSAC Athletic commissie van Californië.

A.J. McKee, die een acht seconden knock-out scoorde in zijn gevecht, voegde 12 procent van zijn lichaamsgewicht toe tussen vrijdag en zaterdag, gaande van 145 pond tot 161,8 pond. Daniel Weichel die van Saul Rogers won had de grootste gewichtstoename van alle vechters in de Bellator Grand Prix, terwijl hij van 144,2 pond naar 165,5 pond ging.

Gevechten annuleren

Juan Archuleta overschreed de limiet van 10 procent aan gewichtstoename, terwijl hij vrijdag 144,6 pond woog en vervolgens zaterdag een voet in de kooi zette op 164,8 pond (14 %). Het was de tweede keer dat Archuleta de drempel voor gewichtstoename van de commissie overschreed, maar het vorige incident vond plaats toen hij vocht op bantamgewicht.

De commissie kan vechters aanbevelen om gewichtsklassen te verplaatsen op basis van de hoeveelheid gewonnen gewicht, of om medische toestemming te vragen voordat een atleet weer kan deelnemen aan een bepaalde gewichtsklasse tijdens gevechten in Californië. De commissie in Californië overweegt een regel waarmee gevechten kunnen worden geannuleerd als een vechter meer dan 15 procent van zijn lichaamsgewicht heeft tussen de wegingen en het gevecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws