Bekende MMA-vechters steunen moordenaar onthoofde leraar MMA Nieuws
MMA Nieuws

Bekende MMA-vechters steunen moordenaar onthoofde leraar

Bekende MMA-vechters steunen moordenaar onthoofde leraar
Bekende MMA-vechters steunen moordenaar onthoofde leraar

Een voormalige UFC-vechter maakte zijn steun kenbaar aan de moordenaar van de Franse leraar die vorige week onthoofd werd.

Zelim Imadaev is een van de MMA-vechters die vorige week de onthoofding van een Franse leraar verheerlijkten. Via Instagram uitte hij zijn bewondering voor de 18-jarige Tsjetsjeense vluchteling die de leraar onthoofde. "Dat Allah uw jihad goedkeurt," schreef Imadaev.

Er is een onderzoek ingesteld naar moord met vermoedelijke terroristische motieven. Tot nu toe zijn negen verdachten gearresteerd, waaronder de grootouders van de Tsjetsjeense tiener en zijn 17-jarige broer.

Steun voor de dader

Verder beschreef Imadaev de dader als een held van de islam. Imadaev, die het in de UFC niet al te best deed en al zijn gevechten verloor, is niet de enige vechter die achter de actie van de dader staat. Albert Duraev, die vecht bij Absolute Championship Akhmat (ACA), geeft ook steun.

Duraev, grapte op sociale media dat "de vrijheid van meningsuiting in Frankrijk zijn begin verloren heeft". De tragische moord leidde tot protesten en demonstraties in Frankrijk, toen rouwenden langs de school marcheerden met borden met de tekst 'Ik ben een leraar'.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws