BAN OP VIP-TAFELS KICKBOKS GALA'S: Maar wat met ringseats? Nieuws
Nieuws

BAN OP VIP-TAFELS KICKBOKS GALA'S: Maar wat met ringseats?

BAN OP VIP-TAFELS KICKBOKS GALA'S: Maar wat met ringseats?
BAN OP VIP-TAFELS KICKBOKS GALA'S: Maar wat met ringseats?

Het fenomeen VIP-Tafels bij kickboks en overige vechtsport gala's is lange tijd onderwerp van discussie geweest.

Met de komst van de Vechtsportautoriteit kwam er regulering op een aantal vlakken en werd er scherp gekeken naar de VIP-Tafels die in de regel gekocht konden worden tijdens een event. In het Regulering vechtsportgala’s: handreiking voor gemeentelijk beleid document opgesteld door de autoriteit, hoe het beleid omtrent VIP-Tafels dient te worden uitgevoerd.

"Zo toonde het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland in 2012 aan dat er grote risico's zijn dat de georganiseerde misdaad geld verdient aan vechtsportgala's, en deze gebruikt om crimineel verworven geld wit te wassen. Er treedt daarbij een vervlechting op van de onder- en bovenwereld," staat te lezen in het document.

Geen drank en spijzen, of toch wel?

In plaats van de VIP-Tafels en soms al bestaand naast de tafels zijn de "Ringseats", ook deze zijn te koop, vaak ook met extra's zoals een hapje en een drankje wat bij de VIP-Tafels veelal inbegrepen was. Maar is er een verschil, het ringseat concept lijkt immers hetzelfde, alleen zonder een tafel. Navraag bij de vechtsportautoriteit omtrent het beleid van de ringseats leverde het volgende antwoord op:

LEES HIER> Meer over het beleid van de Vechtsportautoriteit

"De VA is niet per definitie tegen VIP-tafels of varianten als 'Golden Seats'. Wij beschouwen die als gelijk aan business seats bij voetbalclubs of schaatswedstrijden. Wat wij vooral van belang vinden is dat de betaling ervan transparant is. Deze vereiste van financiële transparantie is daarom opgenomen in onze Handreiking gemeentelijk beleid en is een vast punt van aandacht tijdens onze audits," aldus een woordvoerder van de Vechtsportautoriteit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws