Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Omstreden Russische vechter wint loodzwaar MMA-toernooi

Omstreden Russische vechter wint loodzwaar MMA-toernooi

Azamat Murzakanov (L), Guto Inocente (R) (©Brave Combat Federation)

Op vrijdag 15 november vond in de Khalifa Sports City Arena in Isa Town, Bahrein het KHK Wereldkampioenschap plaats.

Tijdens het KHK event stonden een aantal zwaargewicht MMA-vechters tegenover elkaar, waaronder ook Guto Inocente die als kickbokser actief is bij het welbekende GLORY Kickboxing waar Rico Verhoeven wereldkampioen zwaargewicht is.

Het KHK Wereldkampioenschap werd geïnitieerd door KHK MMA en BRAVE Combat Federation. Het was een 4-mans toernooi op open gewicht dat open stond voor alle vechters uit elke organisatie ter wereld.

Op de strafbank bij de UFC

Het toernooi begon met de halve finale van het KHK Wereldkampioenschap tussen Kleber Raimundo Silva uit Brazilië en Mohammad Fakhreddine uit Libanon. Fakhreddine won de partij en stoomde door om tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi Azamat Murzakanov te vechten.

ZIE OOK >> Guto Inocente in MMA toernooi

Murzakanov sloeg zijn Libanese tegenstander via stoten na 3 minuten en 37 seconden in de eerste rond knock-out. Murzakanov ontving de KHK-riem, een speciale prijs versierd met 6,2 kg goud en nog eens $ 100.000. In 2017 zou Murzakanov debuteren bij de UFC, maar hij kreeg een sanctie van twee jaar voor een overtreding van de antidoping statuten.

Bekijk ook

Stefan Struve; volgende UFC gevecht staat gepland

UFC vechter Stefan Struve leest internet ‘troll’ de les

Afgelopen zaterdag maakte de Nederlandse MMA-vechter zijn comeback tegen Ben Rothwell, echter liep dit niet echt gesmeerd.

UFC 245 De Randamie vs. Amanda Nunes: Op wie zet u in?

Zaterdag 14 september staat de Nederlandse top MMA-vechter Germaine de Randamie tegenover UFC wereldkampioen Amanda Nunes tijdens UFC 245.

Verlies partij UFC-vechter Stefan Struve onterecht? (video)

De Nederlandse UFC-vechter Stefan Struve moest tot twee keer toe een trap in zijn kruis incasseren.