ARTS: 'UFC-vechter met coronavirus kan iedereen hebben besmet' Nieuws
Nieuws

ARTS: 'UFC-vechter met coronavirus kan iedereen hebben besmet'

ARTS: 'UFC-vechter met coronavirus kan iedereen hebben besmet'
ARTS: 'UFC-vechter met coronavirus kan iedereen hebben besmet'

Zaterdag werd bekend dat UFC-vechter Ronaldo Souza positief getest is op het coronavirus

Arts-Epidemioloog Dr. Zachary Binney zegt dat de UFC hoog spel heeft gespeeld met het toelaten van Souza in het hotel waar de UFC 249 vechters verblijven, terwijl hij bij aankomst zou hebben aangegeven dat hij was blootgesteld aan een familielid met coronavirus.

Souza kwam per auto naar Jacksonville, Florida met twee teamleden die ook besmet blijken te zijn. "De UFC en Dana White waren nalatig", tweette Binney zaterdag.

Kans op besmetting

Met de kennis dat Souza een ziek familielid had testte de UFC hem alsnog zoals elke persoon die in het gasthotel verblijft en liet hem op de kaart blijven. Op vrijdagochtend stapte Souza op de weegschaal voor UFC 249-wegingen met een gezichtsbedekking en handschoenen.

Hij werd opnieuw getest voorafgaand aan de staredowns waar UFC-president Dana White, Souza met zijn vuist aanstootte en contact maakte met verschillende atleten. De kans bestaat dat deze nu ook besmet zijn met het coronavirus.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws