'Slopen!' Arek Wrzosek klaar voor KSW debuut zaterdag MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Slopen!' Arek Wrzosek klaar voor KSW debuut zaterdag

'Slopen!' Arek Wrzosek klaar voor KSW debuut zaterdag

Arkadiusz Wrzosek voormalig Glory kickboks-zwaargewicht zal zijn MMA-debuut maken tegen Tomasz Sarara. Het gevecht is de headliner van KSW 73 op zaterdag 20 augustus. Het is live te zien vanuit Warschau, Polen op Viaplay.

Wrzosek sloot zich eerder dit jaar aan bij KSW na een succesvolle tijd bij Glory Kickboxing, waarbij hij een head-kick KO-overwinning behaalde op de legendarische Badr Hari. Een finish die werd bekroond met de 'KO van het jaar' van de organisatie voor 2021 (lees verder onder video).

De 30-jarige zal nu de overstap maken naar MMA na een carrière van bijna tien jaar in het kickboksen, een carrière waarin hij een aantal Poolse, Europese en internationale titels veroverde bij zowel amateur- als professionele rangen. Om hem te helpen zich voor te bereiden op zijn MMA-debuut, riep Wrzosek de hulp in van Alistair Overeem en traint hij vanuit Hemmer's Gym in Nederland.

Ernesto Hoost

Zijn tegenstander voor KSW 73 is Tomasz Sarara een mede-kickbokser die MMA-vechter is geworden. De 37-jarige is een kickboks-veteraan van bijna vijftig partijen en een leerling van legende Ernesto Hoost. Hij maakte vorig jaar zijn KSW- en MMA-debuut met een TKO-overwinning in de derde ronde op de Kroaat Filip Bradaric.

Voorafgaand aan de wedstrijd haalde Wrzosek nog even tussen neus en lippen door zijn blauwe band in het Brazilian Jiu Jitsu. Dit zal hem zeker helpen zijn grondgevecht aan te scherpen. Het beloofd een slopende partij te worden aangezien zowel Wrzosek als Sarara willen laten zien ook in het MMa tot de top te behoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws