ANGST VOOR MATCHFIXING: UFC Vechters gokken op 'zichzelf' Nieuws
Nieuws

ANGST VOOR MATCHFIXING: UFC Vechters gokken op 'zichzelf'

ANGST VOOR MATCHFIXING: UFC Vechters gokken op 'zichzelf'
ANGST VOOR MATCHFIXING: UFC Vechters gokken op 'zichzelf'

De UFC blijkt een onderhuids probleem te hebben, namelijk het gokken op eigen wedstrijden door gecontracteerde vechters.

Website BloodyElbow meldt dat de UFC geen regels heeft voor vechters, medewerkers en overige bij de organisatie betrokken personen voor het gokken op haar eigen wedstrijden. Daar waar andere grote sport organisaties strikte regels hanteren zoals de NHL, is er geen spoor van te bekennen bij de UFC.

Als voorbeelden worden een aantal vechters genoemd die in het verleden op zichzelf of collega's hadden ingezet. In 2011 vertelde Diego Sanchez aan ESPN dat hij $ 100 had ingezet op Tito Ortiz als winnaar op Ryan Bader. UFC vechter Norman Parke vertelde dat het gokken op Dan Hardy hem vijfduizend dollar had opgeleverd bij Bookmaker Paddy Power.

Manipulatie van de uitslag

Meer recent verdiende Anthony Rocco Martin $ 9.600 met gokken op UFC 245. Martin schreef dat hij in de toekomst zou blijven wedden op zichzelf. Op dit moment lijkt het dus dat de UFC geen regels heeft als het gaat om UFC-vechters, of iemand die verwant is, die inzetten op UFC-gevechten. Of op zijn minst, de organisatie dwingt die regels niet af als die er wel zijn.

BloodyElbow vroeg de UFC om commentaar maar deze hebben nog niet gereageerd. Als de UFC schoonschip wil maken als het gaat om live-weddenschappen, moet het met een aantal geschreven en afgedwongen regels komen voor het inzetten op gevechten door haar eigen vechters om zo de kans op matchfixing te minimaliseren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws