Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Angela Lee wil bewijzen dat ze een van de beste vrouwelijke vechters is

Angela Lee wil bewijzen dat ze een van de beste vrouwelijke vechters is

Angela Lee (screenshot YouTube)

Angela Lee heeft Jingnan Xiong uitgedaagd voor ONE: Heart of the Lion. Angela Lee wil bewijzen dat ze een van de beste vrouwelijke vechters en heeft haar zinnen gezet om carrière te maken in MMA. Dat schrijft FightNewsAsia.

Lee (9-0) heeft zichzelf al bewezen als een van de beste vechters ter wereld tot 115 pond. Door al drie keer haar titel te verdedigen heeft deze vrouw, die bekend staat als ‘niet tegen te houden’, bijna geen waardige tegenstanders meer in haar klasse. Haar oplossing? In de klasse tot 125 pond gaan vechten en de regerende titelhoudster Jingnan Xiong (13-1) uitdagen voor een titelgevecht dat op 9 november in Singapore zal plaatsvinden.

Agressieve vechters

“Ik kan niet wachten om geschiedenis te gaan schrijven en de eerste vrouw te worden die in twee gewichtsklasse kampioen is,”  zei Angela Lee tegen de pers tijdens een ONE media bijeenkomst.  “Ik heb veel respect voor Xiong. Ze kan hard slaan en ik denk dat ze als wereldkampioen goed bezig is de concurrenten in haar gewichtsklasse uit te schakelen. Onze stijlen zullen een uitdaging zijn voor elkaar, wij zijn beiden agressieve vechters.”

“Dus er zal zeker vuurwerk zijn tijdens het gevecht in het Singapore Indoor Stadium,” vervolgt Lee. “Het zal waarschijnlijk een van de beste gevechten van die avond gaan worden. Zoals bij al mijn gevechten, ben ik op zoek naar een spectaculaire en verwoestende finish. Ik wil mijn punt maken in deze nieuwe gewichtsklasse!”

Over de manier waarop het extra gewicht een factor zal zijn bij haar voorbereiding, onthulde Lee dat het eigenlijk een voordeel was om te trainen zonder steeds aan haar gewicht te denken.

Heavy underdog

Ondanks het ongeslagen record van Angela Lee, noemde ONE Championship CEO Chatri Sityodtong haar toch de ‘heavy underdog’ in een gevecht tegen Xiong en vroeg zichzelf ook af waarom Lee een twee titel wilde binnenslepen in een andere gewichtsklasse? Voor Lee vereist haar nalatenschap die uitdaging.

“Ik ben nooit iemand geweest om me alleen maar op mijn gemak te voelen met waar ik ben,” zei Lee. “Dit gaat over mijn nalatenschap. Ik wil bekend staan als een van de slechtste vrouwelijke vechters van mijn tijd, van dit tijdperk. Ik zie dit als een geweldige kans en ik ga van deze gelegenheid gebruik maken. Ik ga de wereld shockeren door de eerste vrouwelijke dubbelklasse kampioen te worden.”

“Ik verwacht wel dat de meisjes in een hogere klasse iets groter zijn, een beetje sterker, maar dat is voor mij geen probleem. Ik ben niet bang om de kleinere vrouw te zijn. Ik denk dat het een spectaculair gevecht zal worden.”

Bekijk ook

VIDEO: De dag dat UFC-Kampioen Amanda Nunes werd gesloopt

Amanda Nunes is beschreven als de beste vechter in de UFC bij de vrouwen

UFC Kampioen Henri Cejudo: ‘Betaal meer of ik stap op’

UFC-kampioen vlieggewicht en bantamgewicht Henry Cejudo zegt dat hij stopt MMA-vechten, als hij niet meer ...

RACISME: Bellator MMA ontslaat extreemrechtse vechter

In november 2019 werd bekend dat Bellator MMA verschillende nieuwe vechters had ondertekend