Home / Nieuws / MMA NIEUWS / AMERIKA OP SLOT: UFC-Gevechten Overeem en Ngannou in gevaar

AMERIKA OP SLOT: UFC-Gevechten Overeem en Ngannou in gevaar

Donderdag werd bekend gemaakt dat de Amerikaanse President Donald Trump het land 30 dagen op slot doet voor Europeanen.

Europeanen mogen 30 dagen lang America niet in, dit heeft ook zijn weerslag in de vechtsport. Zo staan er een aantal UFC events op de rol waar Europese vechters gepland staan om te vechten. Zo staan de Nederlandse MMA vechter Alistair Overeem en de Fransman Francis Nagannou gepland te vechten binnen de gestelde ‘op slot’ periode.

Overeem staat op 11 april tegenover Walt Harris in het Moda Center Portland. Deze wedstrijd werd als een eerder afgelast doordat de stiefdochter van Harris spoorloos verdween en later vermoord werd terug gevonden. Als het schema van Trump gevolgd wordt valt deze datum binnen die van het inreisverbod.

Geen publiek

Wat betreft Nagannou deze staat op 28 maart tegenover de Surinaamse Jairzinho Rozenstruik in de Nationwide Arena Columbus, Ohio. De gouverneur van Ohio kondigde al eerder aan dat events in die staat zonder publiek moeten plaatsvinden, ook het UFC Fight Night event valt hieronder.

Hoe streng de controles zullen zijn op het inreisverbod is niet duidelijk, het gebeurt veelal dat vechters voor hun gevechten buiten Europa trainen en dus niet direct vanuit Europa invliegen. Echter lijkt het er op dat uit Europa komende een criterium is om niet het land niet in te mogen. In de tussentijd houden de UFC fans hun adem in voor wat komen gaat.

Bekijk ook

BREAKING: UFC 249 alsnog compleet afgelast

De UFC heeft donderdagnacht alsnog het het UFC 249 event definitief afgeblazen Er was al ...

UFC-vechter zegt af na dood familieleden door coronavirus

Rose Namajunas trok zich eerder terug uit UFC 249 nadat twee van haar familieleden stierven ...

VIDEO | Jose Aldo de UFC knockout koning is terug!

Jose Aldo en collega UFC-vechters in de problemen

Visa problemen zetten zeven Brazilianen buitenspel voor UFC 250, waaronder Jose Aldo en Shogun Rua. ...