Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Amanda Nunes niet geïnteresseerd in rematch met Cris Cyborg

Amanda Nunes niet geïnteresseerd in rematch met Cris Cyborg

Amanda Nunes is klaar met vedergewicht en zegt niet geïnteresseerd te zijn in een Cris Cyborg Rematch. Regerend tweevoudig kampioene Amanda Nunes ziet uit naar een terugkeer naar de bantamgewicht divisie en zet een punt achter haar korte verblijf op 145 pond.

Amanda Nunes bewoog zich naar vedergewicht, versloeg waarschijnlijk de meest gevreesde vechter in de geschiedenis bij de MMA-vrouwen, maar nu is ze klaar met de divisie.

Dat was de boodschap die de regerende tweevoudige UFC-kampioen afgelopen woensdagavond bracht had toen zij reageerde op een bericht van Cris Cyborg over een mogelijke rematch.

Snelle overwinning

Nunes sloeg Cyborg knock-out in minder dan een minuut toen ze afgelopen december vochten om de eerste vrouw in de UFC-geschiedenis te worden die titels in twee gewichtsklassen heeft. Naderhand was Nunes niet zo geïnteresseerd in een rematch na zo’n dominante overwinning en het lijkt er niet op dat ze haar houding in de weken na dat gevecht heeft veranderd.

In feite lijkt Nunes klaar te zijn met vedergewicht, na een korte overstap naar een zwaardere een divisie om de titel te winnen is ze nu gefocust op het verdedigen van haar 135-pond kampioenschap.

Andere tegenstander

“Sorry Cristiane, maar ik ben klaar met 145 [pond],” schreef Nunes op Twitter. “Mijn doel was om een ​​dubbele kampioen te zijn. Maar nu kan ik je helpen de divisie op te bouwen. Ik heb iemand voor je, Kayla Harrison zij is een echte 145er. “

Harrison is de tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar in judo, die momenteel vecht voor Professional Fighters League is toevallig ook een van de trainingspartners van Nunes bij American Top Team in Florida.

Toekomst

Ondertussen heeft Cyborg nog maar één gevecht over in haar huidige UFC-contract, hoewel ze heeft aangegeven open te staan ​​voor een nieuw contract bij de organisatie in de toekomst als een deal kan worden bemiddeld.

Het is moeilijk om te zeggen of dat zal gebeuren als Cyborg geen tweede kans krijgt om Nunes te verslaan of als de UFC nog steeds geïnteresseerd is in promotie van een vedergewicht divisie voor vrouwen.

Focus

Nunes twijfelde een beetje aan haar beslissing door achteraf een grapje te maken dat ze misschien een stap naar 125 pond zou overwegen om in plaats daarvan een derde wereldtitel na te streven.

Hoe dan ook, Nunes lijkt gefocust op het verdedigen van haar bantamgewicht titel en noemde Holly Holm als een tegenstander die haar een uitdaging zou kunnen bieden.

LEES OOK: Amanda Nunes verslaat Cris Cyborg

Holm is gepland om terug in actie te komen op UFC 235 wanneer ze wordt geconfronteerd met bantamgewicht Aspen Ladd.

Bekijk ook

Rizin 20 Japan: Fedor Emelianenko vs. Rampage Jackson

Volgens diverse Japanse media staat er een gevecht tussen twee grote MMA-kampioenen op stapel.

Hesdy Gerges: ‘Datum volgende Bellator gevecht bekend’

Het eerste gevecht van Hesdy Gerges bij Bellator heeft een datum.

Emotionele UFC-vechter Arlovski: ‘Ik gaf het bijna op’

Dat MMA-vechten veel van een mens kan eisen bewijst UFC-vechter Andrei Arlovski.