Alistair Overeem op zijn 'gevaarlijkst' voor gevecht zaterdag
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Alistair Overeem op zijn ‘gevaarlijkst’ voor gevecht zaterdag

Alistair Overeem op zijn ‘gevaarlijkst’ voor gevecht zaterdag

Alistair Overeem op zijn 'gevaarlijkst' voor gevecht zaterdag
Alistair Overeem (links) met Alexander Volkov (rechts)

Alistair Overeem zal aanstaande zaterdag alles moeten geven, wil hij nog een kans maken de UFC-zwaargewicht titel. Tijdens het laatste hoofdstuk van zijn indrukwekkende carrière.

Nederlander Overeem, die vier van zijn afgelopen vijf wedstrijden heeft gewonnen. Wacht een stevige test als hij de Russische topknokker Alexander Volkov ontmoet. Overeem en Volkov verzorgen de headliner tijdens het UFC Fight Night 184 evenement. Deze vindt plaats op 6 februari in de UFC Apex in Las Vegas en is live te volgen via Kijk.nl en SBS 9.

Blij met dit gevecht

Het is een gevecht dat Overeem moet winnen als hij zijn doel wil bereiken om de UFC-zwaargewicht titel toe te voegen aan een vechtsport-cv. DE Nederlander heeft al titels in Strikeforce, DREAM en K-1. Hij zou in april 2019 tegen Volkov vechten maar dit ging niet door. Maar hij is blij dat het opnieuw is gepland.

,,Hij (Volkov) is zeker gegroeid als vechter, maar ik ben ook gegroeid als vechter sinds we voor het laatst geboekt waren”, zegtOvereem. ,,Ik denk dat ik op dit moment het gevaarlijkst ben om tegen te vechten. Ik ben in de beste vorm dan ik ooit was of geweest of ben. Dus ik ben gewoon erg opgewonden dat het gevecht nu gebeurt. De timing voor mij is perfect en dat is het ook. “

Elite vechter

Op 40-jarige leeftijd heeft Overeem tijdens zijn recente reeks gevechten bewezen dat hij elite blijft.

,,Hij is overal goed in”, zei Overeem over Volkov. ,,Hij heeft trappen, stoten, grondwerk en hij worstelt. Ik denk dat hij overal gevaarlijk is. Hij heeft bereik, dus het wordt een interessante strijd. Maar ik voel me er erg klaar voor. Het trainingskamp is goed geweest. Het wordt een goed gevecht. “

Laatste keer

Ondanks dat hij nog steeds sterk is, heeft Overeem overduidelijk gemaakt dat dit zijn laatste zetje naar de top is. UFC Fight Night 184 vertegenwoordigt de 94e wedstrijd van zijn vechtsport carrière en hij is niet van plan dit voor altijd te doen.

“Ik zou onmiddellijk met pensioen gaan (na het winnen van de titel)”, zei Overeem. “Er valt op dat moment niets meer te bewijzen.”

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

UFC'er Chimaev Russisch leger in? 'Paspoort afgepakt, kan land niet uit'

UFC’er Chimaev Russisch leger in? ‘Paspoort afgepakt, mag land niet uit’

Khamzat Chimaev zijn paspoort is in beslag genomen

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page