Alistair Overeem (40) deelt het geheim van zijn lange vechtcarrière MMA Nieuws
MMA Nieuws

Alistair Overeem (40) deelt het geheim van zijn lange vechtcarrière

Alistair Overeem (40) deelt het geheim van zijn lange vechtcarrière

Alistair Overeem zal deelnemen aan zijn 67e MMA-gevecht tijdens UFC Vegas 18 zaterdag in een carrière van meer dan 20 jaar vechten. Dat is alleen in MMA. De 40-jarige topvechter heeft ook een stevig kickboks record op zijn palmares staan.

De lange levensduur van Overeem in de vechtsport is niet per ongeluk ontstaan. Volgens Overeem heeft het veel te maken met het weten hoe je moet omgaan met de slijtage, die vechtsporten aan het lichaam kunnen toebrengen.

Bewust zijn

,,Ik ben gewoon heel goed in het behandelen van blessures", zei Overeem tegen ESPN. ,,Blessures behandelen, dieet altijd goed op orden, de tijd nemen om te genezen tussen de trainingen door."

,,Ik ben me erg bewust van mijn lichaam," zei Overeem. ,,Dus ik denk dat dat een belangrijk kenmerk is geweest om al zo lang op dit hoogste niveau te kunnen presteren." Het is misschien het tegenovergestelde van wat de norm lijkt te zijn om door blessures te negeren of door te trainen.

Nog een keer voor de titel

Wat betreft het aanstaande gevecht met Volkov, Overeem is van plan te blijven doen wat hij afgelopen jaar heeft gedaan. Natuurlijk is hij van plan dit weekend te winnen bij de UFC Apex om het jaar goed te beginnen.

,,Al mijn gevechten winnen en blessurevrij blijven, gewoon doen wat ik doe," zei Overeem over zijn korte termijnplannen. Wellicht een laatste kans op de titel te pakken.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/uriah-hall-wil-israel-adesanya-in-elkaar-meppen/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws