UFC boekt stevige headliner voor Londen event in maart MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC boekt stevige headliner voor Londen event in maart

UFC boekt stevige headliner voor Londen event in maart

Tom Aspinall en Alexander Volkov zullen op 19 maart vechten in de headliner van UFC London. De zwaargewichten krijgen de eer om het eerste Europese UFC evenement in jaren aan te voeren. De UFC heeft geen evenement meer georganiseerd op het Britse eiland sinds maart 2019.

Aspinall, 28, die voor thuispubliek vecht staat sinds 2020 op de loonlijst van de Amerikaanse vechtsport organisatie. De Brit komt net als UFC-ster Conor McGregor bij Cage Warriors vandaan. Aspinall verdiende onlangs een KO-overwinning in de eerste ronde tegen Sergey Spivak, zijn derde eerste ronde finish in de UFC MMA-kooi.

De 33-jarige Volkov won in oktober vorig jaar van Marcin Tybura en herstelde zich van een verlies tegen de nu interim-kampioen Ciryl Gane eerder in 2021. De UFC zal waarschijnlijk proberen het evenement in Londen vullen met talent van eigen bodem.

Engelse vechters

Het gevecht tussen Aspinall en Volkov is een van de top vechters in de zwaargewicht divisie. De Rus stond 11 keer in de UFC-kooi en won 8 partijen. Volkov trof onder andere de Nederlander Alistair Overeem die nu bij Glory Kickboxing vecht en de inmiddels met pensioen gegane Stefan Struve die beiden door de Rus werden verslagen.

Paddy Pimblett, een van Engeland's populairste jonge talenten en voormalig Cage Warriors-kampioen, kondigde donderdag aan dat hij vecht. De tegenstander van de Brit is lichtgewicht Kazula Vargas. Pimblett, 27, produceerde een verbluffende eerste ronde knock-out van Luigi Vendramini tijdens zijn UFC-debuut in september.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws