Afvinken! Poirier stopt na gevecht met UFC-kampioen Oliveira
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Afvinken! Poirier stopt na gevecht met UFC-kampioen Oliveira

Afvinken! Poirier stopt na gevecht met UFC-kampioen Oliveira

Dustin Poirier zal naar verwachting de eerste vechter zijn die de nieuwe gekroonde UFC lichtgewicht kampioen Charles Oliveira uitdaagt. Poirier boekte een overwinning op Dan Hooker en meest recentelijk behaalde hij twee TKO-overwinningen op Conor McGregor.

Dustin Poirier heeft gevochten tegen de beste in de lichtgewicht divisie van de UFC. Na het verslaan van McGregor, zegt Poirier dat het verslaan van Charles Oliveira voor de onbetwiste lichtgewicht titel het laatste vakje is dat hij moet afvinken.

,,Voor mij was onbetwiste wereldkampioen vanaf het begin het doel”, zei Poirier in een recent interview met de Daily Mail. “Als ik dat hokje kan aanvinken, heb ik het allemaal gedaan in de sport van mixed martial arts. Oliveira is een zeer gevaarlijke jongen”, aldus Poirier.

Gevaarlijke vechter

,,Ik denk dat hij steeds meer verbetert, hij is vooral lang voor die gewichtsklasse en ik denk dat hij op dit moment waarschijnlijk de beste jiu-jitsu’er in de UFC-selectie is. Hij is agressief met zijn jiu-jitsu. Hij gebruikt het niet alleen om zichzelf te beschermen of uit slechte posities te komen, hij valt er mensen mee aan en beëindigt er gevechten mee, dus hij is een zeer gevaarlijke tegenstander die zijn contributie heeft betaald en lang heeft gevochten in de UFC. “

Als Dustin Poirier Charles Oliveira onttroont in hun aanstaande gevecht, staat er geen lange lijst met titelverdedigingen in de plannen voor de inwoner van Louisiana. Hoewel de UFC nog geen officiële datum en locatie heeft aangekondigd, is Poirier duidelijk al bezig met zijn huiswerk voor zijn binnenkort Braziliaanse vijand.

Bekijk ook

‘1e KO winst!’ Vechter compleet uit zijn dak na overwinning

Gracie liet een vlaag van stoten los

UFC is terug! TV Gids; Smith vs. Spann live kijken vannacht

Topgevechten die je niet mag missen. En je hoeft niet vroeg op!

Makkie! Glory knokker sloopt rivaal in MMA-debuut (video)

Asa Ten Pow, Glory kickbokser maakte afgelopen nacht zijn MMA-debuut

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page