Afgrond: UFC in de problemen door bekvechtende vechters Nieuws
Nieuws

Afgrond: UFC in de problemen door bekvechtende vechters

Afgrond: UFC in de problemen door bekvechtende vechters
Afgrond: UFC in de problemen door bekvechtende vechters

Afgelopen week bereikte de social media oorlog tussen UFC-grootheden Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov haar hoogtepunt.

De lange rivaliteit tussen UFC-vechters neemt steeds extremere vormen aan, het wordt niet meer beperkt tot de MMA-kooi of op vechters niveau, het lijkt alle grenzen van het fatsoen te overschrijden. Woensdag stond de vechtsport wereld volledig op zijn kop door een tweet van McGregor, die de vrouw van Khabib vergeleek met een handdoek, refererend aan hoofdbedekking die zij droeg op haar bruiloft.

LEES OOK: McGregor beledigt vrouw Khabib

Er vielen veel mensen over de tweet die door McGregor snel offline werd gehaald maar door een groot aantal media al was vastgelegd. Het bericht was een reactie van de Ier op een eerder bericht waar Khabib McGregor beschuldigt een verkrachter te zijn. Het ontstane incident werd wereldwijd veroordeelt, de UFC blijft opvallend stil in haar reactie naar beide vechters toe, publiekelijk in ieder geval.

In de huiskamer

Fans en vechters vrezen dat al dit soort zaken door blijven gaan en men elkaar tot de grond toe afmaakt, de UFC en de MMA-sport in het algemeen de afgrond in duiken. De UFC tekenende een lucratieve deal met ESPN wat de organisatie wereldwijd nog zichtbaarder maakt, maar ook de gebreken. Berichten dat de sport wel eens verboden kan worden door dit soort uitwassen waren legio te vinden op de socials.

Voormalig UFC-kampioen Cris Cyborg was er in een tweet zeer duidelijk over: Soms wens ik dat atleten in de UFC een gedragscode hadden die vergelijkbaar was met die van atleten in de NFL of NBA. De dingen die ze online zeggen kunnen niet door de beugel. Nu de sporten op ESPN zijn, zijn we thuis bij meer kinderen! We moeten ons verenigen en niet verdelen … dit is waar sport voor is!

Afgrond: UFC in de problemen door bekvechtende vechters
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws