Afgrijzen om botbreuk UFC’er Weidman: ‘Schrok me kapot’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Afgrijzen om botbreuk UFC’er Weidman: ‘Schrok me kapot’

Afgrijzen om botbreuk UFC’er Weidman: ‘Schrok me kapot’

Chris Weidman, voormalig UFC kampioen brak zijn onderbeen afgelopen nacht tegen zijn rivaal Uriah Hall. Een trap naar de linkerkuit van Hall werd Weidman fataal. Door de Adrenaline had Weidman het niet meteen door, maar klapte neer op het canvas.

De afschuwelijke beelden van Weidman die zijn eigen been breekt gingen door merg en been, net als het geluid van de impact. Het is niet de eerste keer dat een MMA-vechter op dergelijke wijze een been breekt, dit roept dan ook vragen op bij andere vechters.

Schrik

UFC kampioene Valentina Shevchenko die afgelopen nacht op het zelfde evenement haar titel met succes verdedigde tegen Jessica Andrade, spreekt haar mening uit over de zogenaamde kuit trappen. ,,Ik zag het gebeuren op de tv die in onze kleedkamer hing, ik schrok me kapot en kon niet meer kijken”, zegt de Russische.

Shevchenko die na het incident de UFC-kooi in moest deed haar verhaal op de persconferentie na het UFC 261 evenement. Ook zei ze; ,,Ik haat het als een vechter een dergelijke blessure oploopt. Het duurt zo lang voor het heelt. Maar het is het risico van de sport.”

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page