Aan de kant gezette UFC-vechter Yoel Romero: 'Ontslag kwam als complete verrassing'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Aan de kant gezette UFC-vechter Yoel Romero: ‘Ontslag kwam als complete verrassing’

Aan de kant gezette UFC-vechter Yoel Romero: ‘Ontslag kwam als complete verrassing’

Yoel Romero zegt dat hij zijn ontslag bij vechtsport organisatie UFC niet had zien aankomen. Sterker nog hij was in training voor een gevecht in het eerste kwartaal van 2021.

In een recent interview met ESPN zei Yoel Romero dat zijn ontslag door de in Las Vegas gevestigde organisatie “volkomen onverwacht” was. En hoewel hij drie wedstrijden achtereen verloren had, kwam de boodschap als een donderklap bij heldere hemel.

Voor de titel

,,Ik was al aan het trainen, heel hard, me aan het voorbereiden”, zei Romero. “We dachten er al over om in januari of februari te vechten. We wilden vechten met de top drie in beide divisies”, zegt de aan de kant geschoven Romero.

De topvechter keek er naar uit om het op te nemen tegen een hooggeplaatste tegenstander op midden of lichtzwaargewicht. Hiermee hoopte Romero een nieuwe kans op een titelgevecht te verdienen. De UFC bood echter tegenstanders aan die volgens Romero niet in zijn plan pasten.

Ik wilde vooruit

,,Mijn managers legden dit uit aan de top van de UFC. Deze wilde dat ik zou vechten met Uriah Hall, Derek Brunson. We legden uit dat het voor mij geen zin had om met deze jonge gasten te vechten.Onze gedachte was niet om met een van deze jongens achterin de selectie te vechten. Dit was stappen achteruit zetten, niet vooruit”, aldus Romero.

De 43-jarige Romero had vier van zijn laatste vijf gevechten dan wel verloren. Maar deze waren allemaal tegen topvechter uit de UFC zoals Adesanya, Paulo Costa en Robert Whittaker. Desalniettemin werd het ontslag van Romero op 4 december aangekondigd.

UFC-president Dana White gaf aan dat het slechts een van de vele ontslagen was die de organisatie de komende weken zal doorvoeren. Romero heeft inmiddels getekend bij concurrent Bellator. Verwacht wordt dat hij zijn debuut zal maken tegen Anthony ‘Rampage’ Johnson.

Bekijk ook

Glory kampioen Wisse: 'Ik ga deze man zijn mond snoeren'

Glory kampioen Wisse: ‘Ik ga deze man zijn mond snoeren’ (video)

De Glory middengewicht kampioen heeft de titel stevig in bezit

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

De speler van het Marokkaanse elftal had na afloop van zijn interview een bericht voor zijn vriend

Plat op zijn bakkes! Uitdagen vechter zwaar afgestraft

Plat op zijn bakkes! Uitdagen vechter zwaar afgestraft (video)

Kom dan, raak me dan....

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page