Home / Nieuws / MMA NIEUWS / 5 keer ’s werelds sterkste man keert terug naar de MMA-kooi

5 keer ’s werelds sterkste man keert terug naar de MMA-kooi

5 keer 's werelds sterkste man Mariusz Pudzianowski keert terug naar de MMA-kooi

Mariusz Pudzianowski, vijf keer ’s werelds sterkste man. Keert op 20 maart terug naar de MMA-kooi tijdens KSW 59: Fight Code in Lodz, Polen. De 43-jarige was voor het laatst in actie bij KSW 51. Waar hij bodybuilder Erko Jun versloeg met een tweede ronde TKO.

De Poolse grootmacht Pudzianowski domineerde de wereld van de sterke man voorafgaand aan zijn MMA-carrière. Hij heeft een recordaantal van vijf titels voor de sterkste man ter wereld, meer dan welke man in de geschiedenis van de sport dan ook.

Na zijn pensionering bij strongman, begon hij in 2009 aan zijn onwaarschijnlijke MMA-reis. De reusachtige Pool wordt beschouwd als een van de belangrijkste redenen voor de groei van MMA in zijn land.

Titelstrijd

Pudzianowski heeft carrière-overwinningen behaald op veteranen als Bob Sapp, Butterbean, Sean McCorkle, Pawel Nastula, Rolles Gracie Jr. en Jay Silva. Er werd ook aangekondigd dat KSW bantamgewichtkampioen Antun Racic (25-8-1) zijn titel zal verdedigen bij KSW 59.

De 30-jarige Racic is uitgegroeid tot een van de beste bantamgewichten in Europa door een record van 6-0 neer te zetten. Racic is KSW’s allereerste kampioen op 135 pond.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

OPEN DE SPORTSCHOLEN: ‘wil je weer sporten, teken de petitie’

Over twee weken is het precies een jaar geleden dat de sport in ons land ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page