3 UFC-vechters geschorst na positieve dopingtests
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / 3 UFC-vechters geschorst na positieve dopingtests

3 UFC-vechters geschorst na positieve dopingtests

Daniel Pineda, Rodrigo Nascimento en Chris Barnett zijn door de Nevada Athletic Commission (NAC) geschorst na positieve dopingtests. Gisteren deelde de NAC disciplinaire maatregelen uit aan de drie vechters, die allemaal positief testten op verschillende verboden middelen. De schorsingen en boetes variëren per vechter.

Veteraan MMA-jager Daniel Pineda’s gevecht op 26 juni was moeilijk. Tegen Andre Fili werd hij in het oog geprikt. Door de overtreding kon Pineda niet doorgaan en werd het gevecht als een “No-Contest” bestempeld. Pineda wacht een schorsing van negen maanden, met terugwerkende kracht tot de positieve test. Hij kreeg ook een boete van in totaal $ 2.554,38. De vechter komt op 26 maart 2022 opnieuw in aanmerking voor deelname.

Niet meer verboden

Het Braziliaanse zwaargewicht Rodrigo Nascimento ging op 17 juli een gevecht aan met de Fransman Alan Baudot. Nascimento kwam als overwinnaar uit de strijd via TKO in de tweede ronde. Nascimento testte echter positief voor ritalinezuur. Als gevolg hiervan kreeg Nascimento een schorsing van zes maanden. Hij kreeg ook een boete van in totaal $ 1.945,36. Nascimento komt op 17 januari 2022 weer in aanmerking voor deelname.

Chris Barnett maakte zijn langverwachte UFC-debuut in mei om tegen Ben Rothwell te vechten. Op 22 mei verstrekte Barnett een urinemonster dat positief testte op marihuana. Hoewel de NAC sindsdien zijn regels heeft gewijzigd, zodat marihuana-positieve atleten niet worden gestraft, heeft het beleid geen terugwerkende kracht tot tests voorafgaand aan de wijziging van de regels.

Als gevolg hiervan kreeg Barnett woensdag een schorsing van vier en een halve maand met terugwerkende kracht van de NAC. Hij zal ook in totaal $ 1.036,08 aan boetes en juridische kosten moeten betalen. Barnett komt in aanmerking om terug te keren naar de competitie op 26 oktober 2021.

Bekijk ook

Rico rivaal staat op! ‘Glory, teken deze kickbokser’ (video)

Rico Verhoeven vocht afgelopen weekend een monster gevecht uit met Jamal Ben Saddik.

UFC’er Costa geeft blessure de schuld voor missen gewicht

Paulo Costa vs Marvin Vettori is misschien wel het grootste verhaal dat uit UFC Vegas 41 dit weekend kwam.

Doodsklap! Senegalese reus ‘KO’ door sterkste man (video)

Mariusz Pudzianowski sloeg met een ware doodsklap 'Bombardier' ​uit Senegal knock-out

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page