Home / Nieuws / MMA NIEUWS / 22-jarige MMA-vechter sterft na knock-out verlies (video)

22-jarige MMA-vechter sterft na knock-out verlies (video)

Een 22-jarige MMA-vechter uit Brazilië overleed na een knock-out verlies afgelopen zaterdag.

Mateus Fernandes, een jiujitsu-expert, had naar verluidt een hartaanval in de kooi en vier hartaanvallen voordat hij in het ziekenhuis overleed. Er werd vermoedt dat Fernandes drugs had gebruikt voor het evenement en stierf vanwege een overdosis, in plaats van schade opgelopen tijdens het gevecht zelf.

Fernandes nam deel aan Remulus Fight, een MMA-evenement in Manaus, Brazilië, op zaterdag 30 maart. Fernandes won de eerste twee rondes van het gevecht, volgens La Sexta, maar in de derde ronde verloor hij het bewustzijn in de kooi en kon hij zich niet verdedigen tegen een opeenvolging van slagen in zijn nek en op zijn hoofd.

Bizarre omstandigheden

De scheidsrechter greep in om het gevecht te stoppen. Een arts controleerde Fernandes en rolde hem op zijn zij in de herstelpositie. Uit rapporten blijkt echter dat de dood van Fernandes het gevolg was van drugsgebruik, in plaats van schade die tijdens het gevecht was geleden.

Vanderluce Cantuarias, coördinator van de sportschool waar Fernandes trainde, vertelde aan MMA Fighting dat de atleet epileptische aanvallen had. Hij werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis, kreeg vier hartaanvallen en artsen konden hem niet redden. Uit rapporten blijkt dat de lijkschouwer de doodsoorzaak als een overdosis heeft aangemerkt.

Bekijk ook

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

‘Mijn tijd zit erop’: Ontslagen UFC’er Overeem geeft verklaring

Alistair Overeem is niet langer onderdeel van de vechters stal bij de UFC. De Nederlandse ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page