MMA-LEGENDE MIRKO CROCOP: 'Ik mis het vechten nog steeds' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA-LEGENDE MIRKO CROCOP: ‘Ik mis het vechten nog steeds’

MMA-LEGENDE MIRKO CROCOP: ‘Ik mis het vechten nog steeds’

MMA-LEGENDE MIRKO CROCOP: 'Ik mis het vechten nog steeds'

De legendarische Kroatische MMA-vechter Mirko “CroCop” Filipović was te gast in een tv show waarin hij over zijn carrière sprak.

Op de leeftijd van 13 jaar begon CroCop met vechtsporten en groeide later uit tot een van de meest bekende en gevreesde vechters ter wereld. ‘In de HRT Show sprak de legende over zijn leven, carrière en zijn gedwongen pensioen.

“Het was de passie en liefde van een jongen, ik heb het gevoel dat vechtsporten mij kozen, niet ik. Ik vond het gewoon geweldig, slikte het in en nam die films op met Van Damme en Bruce Lee, het trok me gewoon op een rare manier aan en ik kon het niet weerstaan, “zei hij.

Erkend als talent

op de middelbare school trainde CroCop karate en werd al snel ontdekt als talent. “Ik trainde op dat moment in de karateclub Varaždin. Het was geen kickboksclub en ik was niet geïnteresseerd in contactloos karate. Ik sloot me aan bij een oudere groep die aan het trainen was, ze sloegen en trapte me daar en het was duidelijk dat ik niet zou opgeven.”

“Ondanks de afranselingen die ik kreeg, ging ik er elke avond trainen. Daar herkenden ze talent, genetica en doorzettingsvermogen en ik keerde terug naar Zagreb en slaagde erin om me in te schrijven voor de Politieacademie. Ik heb het nooit afgemaakt omdat ik het op geen enkele manier kon afmaken.”

Illegaal

“Bijna twee jaar lang stond ik elke ochtend op, ik werd het eerste jaar in de slaapzaal aan de Sava geplaatst, dat is een van de redenen voor mijn succes, mijn status was ‘illegaal’ in de slaapzaal. Ik had niet eens mijn eigen kamer, ik had niets, mijn vader stierf vier maanden daarvoor.”

“Het was niet de vraag of het me zou lukken, maar wanneer. Het was zo’n volharding en wil dat velen naar konden opkijken, “zei hij. “Om te slagen in vechtsporten, moet je honger hebben. Ofwel hongerig naar geld, in de zin van een inkomen voor jezelf en je ouders, of je moet hongerig zijn naar succes.”

Handicap

“Kinderen die opgroeien ‘met een gouden lepel’ hebben nauwelijks honger naar succes. Ze zijn zeldzaam, het komt voor, maar zeldzaam. Kijk tenslotte naar het verhaal van Ronaldo. Zijn moeder werkte hard om hem te voeden. “

CroCop won de prestigieuze MMA Pride Grand Prix in 1999, en verteld hoeveel het voor hem betekende. “Ik was blij, ik begon de sport als een totale buitenstaander, mijn achtergrond was schoppen, en kickboksen, ik wist niets van worstelen of grondgevechten, het is een enorme handicap in MMA.”

Ik ging ervoor

“Ik moest er allemaal mee omgaan, tenminste om mezelf te verdedigen. Ik heb veel in mezelf geïnvesteerd, ik heb de grootste meesters naar Zagreb gehaald om me les te geven, ze hebben maanden in Zagreb doorgebracht, ik was volhardend en maximaal geconcentreerd “, zei hij.

Cro Cop’s carrière duurde tot maart 2019, toen hij op 44-jarige leeftijd besloot om het te beëindigen vanwege gezondheidsredenen, na een beroerte. Hij ontdekte waarom hij zo lang had verzet tegen het beëindigen van zijn carrière.

Veel verdiend

“De eerste en belangrijkste reden is dat ik over die levensstijl leerde. De tweede reden was dat ik goed werd betaald, ik behoorde tot de best betaalde vechters ter wereld. Ik mis dat nog steeds. Niet zozeer een gevecht, maar gezelligheid voor een gevecht, en voorbereiding, reizen. “

“Het is een levensstijl waar je moeilijk vanaf komt. Het was leuk, en uiteindelijk dat gevoel van overwinning wie kan het betalen … Maar je moet weten wanneer het genoeg is “, besloot hij.

Bekijk ook

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

UFC-ster McGregor! ‘Probleem is op te lossen’

De vechter heeft niet allen verstand van knokken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page