MMA-kampioen stopt carrière om mee te vechten in oorlog Nieuws
Nieuws

MMA-kampioen stopt carrière om mee te vechten in oorlog

MMA-kampioen stopt carrière om mee te vechten in oorlog

Musayev die vecht voor de Japanse vechtsport organisatie voegt zich bij zijn landgenoten aan het front. Op 31 december won hij zijn laatste partij tegen Bellator kampioen Patricky Freire, in een cross over event tussen Bellator en Rizin.

Het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan is recentelijk weer opgelaaid, Musayev die van Azerbeidzjaanse afkomst is vindt het zijn plicht mee te gaan vechten. Gedeeltelijke mobilisatie werd afgekondigd in Azerbeidzjan, begon nadat Armenië afgelopen zondag de aanval had gelanceerd.

Onnodige oorlog

De pers in Azerbeidzjan kondigde de stap van Musayev groots aan: "Terwijl de mannen in het land zich bij het leger voegden om tegen de Armeniërs te vechten, is de wereldberoemde atleet Tofiq Musayev een van hen. De Azerbeidzjaanse journalist Ceyhun Aşirov maakte het nieuws bekend op zijn Twitter-account.

Musayev, begon op 12-jarige leeftijd met karate en begon op 23-jarige leeftijd met professionele vechtsporten. Hij studeerde in 2011 af aan de Sportacademie. Nu zal hij dus voorlopig een ander gevecht voeren in een oorlog die door velen als onnodig bestempeld wordt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws