MMA-kampioen stopt carrière om mee te vechten in oorlog – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA-kampioen stopt carrière om mee te vechten in oorlog

MMA-kampioen stopt carrière om mee te vechten in oorlog

Tofiq Musayev de RIZIN MMA-kampioen onderbreekt zijn vecht carrière om mee toe vechten in de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan.

Musayev die vecht voor de Japanse vechtsport organisatie voegt zich bij zijn landgenoten aan het front. Op 31 december won hij zijn laatste partij tegen Bellator kampioen Patricky Freire, in een cross over event tussen Bellator en Rizin.

Het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan is recentelijk weer opgelaaid, Musayev die van Azerbeidzjaanse afkomst is vindt het zijn plicht mee te gaan vechten. Gedeeltelijke mobilisatie werd afgekondigd in Azerbeidzjan, begon nadat Armenië afgelopen zondag de aanval had gelanceerd.

Onnodige oorlog

De pers in Azerbeidzjan kondigde de stap van Musayev groots aan: “Terwijl de mannen in het land zich bij het leger voegden om tegen de Armeniërs te vechten, is de wereldberoemde atleet Tofiq Musayev een van hen. De Azerbeidzjaanse journalist Ceyhun Aşirov maakte het nieuws bekend op zijn Twitter-account.

Musayev, begon op 12-jarige leeftijd met karate en begon op 23-jarige leeftijd met professionele vechtsporten. Hij studeerde in 2011 af aan de Sportacademie. Nu zal hij dus voorlopig een ander gevecht voeren in een oorlog die door velen als onnodig bestempeld wordt.

Bekijk ook

Vette Bonus: Armpje strek levert dik geld op

Alle recente overwinningen van Dern komen via submission op de grond

KIJK: 1ste Wrestlemania avond Historisch en Stormachtig

Vannacht was het dan zo ver avond 1 van Wrestlemania 37 in Tampa Florida

⚠️ BREAKING: Wrestlemania in gevaar, evacuatie publiek

Er hangen donkere onweer wolken in de lucht en het waait behoorlijk!

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page