MMA is hot, maar vergeet de traditionele vechtsporten niet! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA is hot, maar vergeet de traditionele vechtsporten niet!

MMA is hot, maar vergeet de traditionele vechtsporten niet!

MMA staat in de spotlights, maar vergeet de traditionele vechtsporten niet.

Het lijkt wel of alles tegenwoordig om het grote geld moet gaan in de vechtsport, je ziet alleen maar MMA of grote commerciële kickboks evenementen. “Ik ben het een beetje zat, geef eens wat meer aandacht aan de vechtsporten die aan de basis liggen van bijvoorbeeld het MMA”.

Dit komt niet zomaar uit de lucht gevallen, maar is een voorbeeld van wekelijkse mails die wij krijgen op de redactie, of tegen ons uitgesproken wordt als wij bij een traditioneel vechtsport gala aanwezig zijn. En dat is nu net wat Vechtsport-Online.nl voor staat, meer aandacht voor de traditionele vechtsport, naast de nieuw opkomende of gebooste vechtsporten zoals het MMA. Want elke vechtsport heeft zijn plek bij ons.

MMA staat in de spotlights, maar vergeet de traditionele vechtsporten niet.

De macht van het grote geld

Het is niet moeilijk om te zien dat het grote geld veel invloed heeft. Wij maken eigenlijk hetzelfde mee als in het betaalde voetbal. Daar was enkele jaren ook gewoon nog sprake van sportiviteit boven het geld. Maar de geschiedenis leert inmiddels dat spelers voor exorbitante hoge bedragen transfers doormaken, en ja dat zie je ook in de vechtsport. Men is niet tevreden bij de ene divisie, en stapt dan over naar de andere, veel gehoord excuus; zij gaven mij niet de tegenstanders of partijen die ik wilde of beloofd waren.

Maar is dat wel zo? In tegenstelling tot het betaald voetbal om maar even dichtbij huis te blijven, is het vaak niet duidelijk voor welke bedragen vechters wisselen. Maar dat dit wel degelijk een rol speelt is wel duidelijk, alles ruikt naar geld kijk maar eens naar de grote partijen, waar men voor een VIP plek gewoon €100.000 durft te vragen? Laat staan de bedragen die de vechters kunnen verdienen. Waar houdt het op!

De overheid ruikt geld

Recentelijk is de kansspel autoriteit in het leven geroepen, zogenaamd om de vechtsport te gaan reguleren? Maar waarop dan? Nou heel duidelijk op doping gebruik, toch? Het fijne er van is nog niet naar buiten gebracht, en het is nog schimmig wat er nu gaat gebeuren. Een ding is wel zeker, de overheid is wakker geworden, en ruikt geld. Want er wordt immers veel geld verdiend met vechtsport gala’s. Slecht nieuws voor de kleinere organisaties, “it’s time to pay up”, want de overheid zal gaan zuigen. Maak de spreekwoordelijke buiken maar nat.

De traditionele vechtsporten onderbelicht

Dat de traditionele vechtsporten te weinig aandacht krijgen ook van collega websites is betreurenswaardig te noemen. Juist zouden deze onder de aandacht moeten blijven. Neem nu bijvoorbeeld het Gala der Gevechtskunsten wat een keer per jaar in Limburg wordt georganiseerd. Heeft u er wel eens van gehoord? Nee, nu dat is nu de reden om juist de tradities niet te vergeten. Voorheen was Veronica nog wel eens geneigd om de vechtsporten te promoten, en was er zelfs een groot gala in Ahoy. Niets meer van dat, de reden is niet duidelijk, geen sponsoren, te weinig animo? Echt jammer.

Vertel de jeugd en stel de toekomst veilig

Veel ouders volgen hun kinderen, ik wil op MMA pap. Ja logisch als je alleen maar dit soort promoties voorbij ziet komen is het logisch dat men hier een voorkeur voor heeft. Maar laat je kind kennis maken met meerdere vechtsporten, MMA is niet voor niets een mix van al het goede. Vechtsport-Online.nl staat voor alle vechtsporten, maar durft ook kritisch te zijn. Waarom ook niet, onze bezoekers zijn een afspiegeling van de vechtsport wereld.

Bekijk ook

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! 'Ga nou neer'

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! ‘Ga nou neer’ | video

Het is duidelijk dat de wannabe Jiu Jtisu'er helemaal geen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page